Macallan 12 years Old Fine Oak 2012 40% NV


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 109,00 (excl. BTW)
131,89 (in. BTW)
buy with
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Fine Oak 3 Barrel Label
Gebotteld voor
Gedistilleerd op NV
Gebotteld 07.11.2012
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 12
Cask Type Triple Cask Matured
Vatnummer Bottle code L0460P L2 07:11
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad

Professionele reviews

BOW (87.50)

Macallan 12 jaar oud Fine Oak 2012: Een Triomfantelijke Fusie van Triple Cask Rijping

Macallan staat synoniem voor uitmuntendheid in de wereld van whisky, en de Macallan 12 jaar oud Fine Oak 2012 is een schitterend voorbeeld van hun meesterschap. Deze expressie vertegenwoordigt een triomfantelijke fusie van triple cask rijping en toont het vakmanschap en de toewijding die van Macallan een geliefde naam hebben gemaakt onder whisky liefhebbers.

Vervaardigd in 2012, is deze whisky zorgvuldig gerijpt in een unieke combinatie van drie verschillende soorten eikenhouten vaten: Europese eikenhouten sherryvaten, Amerikaanse eikenhouten sherryvaten en Amerikaanse eikenhouten bourbonvaten. Elk vat geeft zijn eigen karakter en smaken af, resulterend in een harmonieuze en complexe whisky die werkelijk een genot is voor de zintuigen.

Bij het inschenken in het glas, vangt de rijke amberkleur het licht en nodigt uit tot genieten van zijn pracht. De kleur getuigt van de jaren van rijping en de invloed van de zorgvuldig geselecteerde eikenhouten vaten.

Bij het ruiken aan de Macallan 12 jaar oud Fine Oak 2012 presenteert zich een symfonie van verleidelijke aroma's. Tonen van gedroogd fruit, vanille, honing en delicate specerijen dansen subtiel, waardoor een geurervaring ontstaat die zowel boeiend als verleidelijk is.

Het gehemelte wordt getrakteerd op een harmonieus samenspel van smaken. De zoetheid van karamel en honing vermengt zich met hints van citrus, eikenhout en een vleugje verwarmende specerijen, wat resulteert in een uitgebalanceerd en evenwichtig smaakprofiel. Het proces van triple cask rijping voegt complexiteit toe, zodat elke slok nieuwe dimensies en nuances onthult.

Met een alcoholpercentage van 40% is deze whisky toegankelijk en veelzijdig, waardoor het een ideale keuze is voor zowel ervaren whisky liefhebbers als beginners in de wereld van single malts. Het lagere alcoholpercentage zorgt ervoor dat de smaken subtiel naar voren komen en zorgt voor een soepele en plezierige drinkervaring.

De Macallan 12 jaar oud Fine Oak 2012 is een whisky die een blijvende indruk achterlaat met zijn lange en bevredigende afdronk. Het blijft hangen op het gehemelte en laat een subtiele warmte en een vleugje eikenhout achter, waardoor je wordt uitgenodigd om het moment te koesteren en de complexiteit te overdenken.

Gebotteld op 7 november 2012, is deze expressie een bewijs van Macallan's toewijding aan kwaliteit en vakmanschap. Het toont de kunst van triple cask rijping, een techniek die de onderscheidende kenmerken van elk vattype benad

rukt, resulterend in een whisky die meer is dan de som der delen.

Of het nu puur, met ijs of in je favoriete whiskycocktail wordt genoten, de Macallan 12 jaar oud Fine Oak 2012 is een whisky die een opmerkelijke drinkervaring belooft. Het nodigt je uit om een zintuiglijke reis van smaken en aroma's te maken, waarbij de meesterlijke blend van triple cask rijping centraal staat. Hef het glas en geniet van de uitmuntendheid die Macallan te bieden heeft.

Macallan - 12 years Old Fine Oak 2012 40% NV

Aan favorieten toegevoegd