Teeling 19 Years Old Exclusive for Dutch Whisky Connection cask 17208 56% NV


4.5 sterren - 2 professionele reviews
€ 175,00   - € 159,99 (excl. BTW)
193,59 (in. BTW)
Sale
Teeling - 19 Years Old Exclusive for Dutch Whisky Connection cask 17208 56% NV In Original Container
buy with
(max. 5)
Distileerderij Teeling
Bottelaar OB
Serie They Inspired III Whisky Icons
Gebotteld voor Exclusive for Dutch Whisky Connection
Gedistilleerd op Not Specifed
Gebotteld 01.2023
Land Ierland
Streek Dublin
Leeftijd 19
Cask Type White Wine Finish
Vatnummer 17208
Alcohol percentage 56
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 5

Professionele reviews

BOW (89.50)

Teeling 19 Years Old Exclusief voor Dutch Whisky Connection: Een Whiskeyreis Voor Fijnproevers

Maak je klaar voor een exclusieve whiskeyreis, speciaal samengesteld voor de Dutch Whisky Connection, met Teeling 19 Years Old. Deze uitzonderlijke uitgave, gedistilleerd in 2003 en gebotteld in januari 2023, getuigt van het vakmanschap en de toewijding van Teeling, een van de meest gerenommeerde distilleerderijen in Ierland. Deze bijzondere uitgave, gerijpt op een afwerking van witte wijn, biedt een uniek smaakprofiel dat whiskykenners zeker zal boeien.

De Dutch Whisky Connection, een gemeenschap van gepassioneerde whisky-liefhebbers en verzamelaars, heeft deze exclusieve uitgave samengesteld in samenwerking met Teeling. De samenwerking viert de gedeelde liefde voor whisky en de zoektocht naar uitzonderlijke drams. Daardoor heeft deze botteling een speciale plaats in het hart van whiskyliefhebbers en verzamelaars.

Met een krachtige 56% ABV laat deze Teeling-uitdrukking de diepte en complexiteit zien die gepaard gaat met bijna twee decennia rijping. De geur verleidt met een symfonie van aroma's, nodigt je uit om verder te verkennen. Rijke tonen van vanille, honing en gedroogd fruit verweven harmonieus met delicate bloemige hints van de witte wijnafwerking. Het is een zintuiglijke ervaring die vanaf de eerste snuif boeit.

Op de tong biedt de whisky een gelaagd tapijt van smaken. De zoetheid van rijpe boomgaardvruchten danst samen met de warmte van eikenhout en hints van geroosterde amandelen. De witte wijnafwerking voegt een subtiele maar onderscheidende dimensie toe, waardoor de drank doordrenkt wordt met delicate druivennoten en een vleugje zuurgraad. De combinatie van smaken zorgt voor een balans die zowel verfijnd als uitnodigend is, en toont het vakmanschap van Teeling.

De afdronk is lang en bevredigend, waarbij de smaken op het gehemelte blijven hangen. De whiskey laat een zachte warmte achter, die doet denken aan gedeelde momenten en gekoesterde gesprekken onder whiskyliefhebbers. Het is een passend slotstuk van een werkelijk buitengewone whiskeyervaring.

Het toevoegen aan de aantrekkingskracht van deze uitgave is de kunst en het ontwerp van Hans Dillesse, getiteld "They Inspired III Whisky Icons Series 3.6 Jon Beach". Het etiket vangt de essentie van de whiskey, als eerbetoon aan de passie en creativiteit die in elke fles worden gestopt. Het is een bewijs van de toewijding van de Dutch Whisky Connection en Teeling om deze exclusieve uitgave tot leven te brengen.

Met zijn exclusieve beschikbaarheid via de Dutch Wh

isky Connection is deze Teeling 19 Years Old botteling een waardevolle aanvulling op elke whiskyverzameling. Het vertegenwoordigt de bekroning van vakmanschap, passie en samenwerking tussen twee pijlers van de whiskywel.

Of je nu een doorgewinterde whisky-enthousiasteling bent of een verzamelaar die op zoek is naar uitzonderlijke drams, Teeling 19 Years Old Exclusive for Dutch Whisky Connection is een whiskey om van te genieten en te waarderen. Hef je glas en vier de geest van samenwerking en vakmanschap die in elke slok naar voren komt. Proost op de Dutch Whisky Connection en Teeling voor het brengen van deze buitengewone whiskeyervaring.

Serge Valentin (87)

The back label is more worth it than the front label, as it's featuring our friend Jon Beach, of Fiddler's Drumnadrochit fame, Speyburn collector extraordinaire. This baby was finished in a white wine cask – or was it full maturation? After all, all sherries are white wines.

Colour: gold. Nose: this is why Cooley and Bushmills can sometimes be challenging to tell apart. Pink bananas, passion fruit, acacia honey, fresh mangos, oranges, granny smith apples, honeysuckle, dandelion flowers, with a hint of fresh pineapple... With water: the same, just a tad more herbaceous. It's like a stroll through a fruit market.

Mouth: quite good, but I'm not entirely convinced that the white wine cask has contributed anything beyond a somewhat chalky and herbaceous edge. Sediments, grape clusters, leaves... That said, the fruitiness is very much there, with plenty of grapefruit, green apples, green bananas... However, the wine and particularly the wood it was in seem to have introduced an additional tension. With water: the water rounds it off nicely, bringing out the honey and the well-ripened exotic fruits, like guava. What a remarkable fruit, guava.

Finish: medium length, with more pronounced honeyed notes, pine syrup, but also a slightly tannic black tea. Some curious notes of cranberry in the aftertaste.

Comments: have I mentioned how magnificent the portrait of Jon Beach by Hans Dillesse, featured on the back label, is?


Aan favorieten toegevoegd