Glenallachie 14 Years Old Bottled for The Netherlands Cask 1852 56.9% 2008


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 106,25 (excl. BTW)
128,56 (in. BTW)
buy with
(max. 3)
Distileerderij GlenAllachie
Bottelaar OB
Serie Single Cask
Gebotteld voor Netherlands
Gedistilleerd op 26.08.2008
Gebotteld 04.2023
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 10
Cask Type Marsala Barrique
Vatnummer 10
Alcohol percentage 56.9
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 3

Professionele reviews

BOW (88)

Levende whiskylegende Billy Walker eert Nederland met een prachtige single malt whisky die speciaal voor dit land is geselecteerd. Deze fantastische 14 jaar oude whisky heeft gerijpt op een Marsala Barrique en is gebotteld op een vatsterkte van 56,9%. Met slechts 314 flessen beschikbaar, is deze unieke whisky een ware schat voor whiskyliefhebbers.

Onder leiding van Billy Walker, die de distilleerderij zes jaar geleden overnam, heeft deze single malt whisky van The GlenAllachie een transformatie ondergaan. Voorheen werd de malt whisky voornamelijk gebruikt voor blended whisky, maar na de overname verschoof de focus naar het produceren van single malt whisky. Dit heeft geleid tot ingrijpende veranderingen in alle aspecten van het productieproces, met als resultaat een whisky van uitzonderlijke kwaliteit.

Een van de kenmerken waar Billy Walker om bekend staat, is zijn vatenmanagement. Elk vat wordt zorgvuldig beoordeeld op kwaliteit en alleen de beste vaten worden geselecteerd om de whisky de juiste rijping te geven. Deze expertise komt opnieuw tot uiting in deze fantastische single cask botteling.

Bij het proeven van deze whisky zijn de volgende proefnotities te ontdekken: de kleur is een prachtige ochtendgloren. De neus biedt een verleidelijke mix van nootachtige aroma's, honing, gestoofde abrikozen, gedroogde bessen, butterscotch en walnoot. Op de smaakpapillen komen smaken van drop, heidehoning, kaneel, toffee, mokka en peper naar voren. De afdronk is mooi en lang, met tonen van gember die nog even blijven hangen.

Deze whisky heeft een natuurlijke kleur en is niet koud gefilterd, wat betekent dat hij vrij is van kunstmatige kleurstoffen en niet is gefilterd op lage temperaturen om de maximale aroma's en smaken te behouden. Het resultaat is een whisky die puur en authentiek is, rechtstreeks uit het vat gebotteld.

Met zijn indrukwekkende kwaliteit en onderscheidende smaakprofiel is deze speciale single cask botteling een eerbetoon aan het vakmanschap van Billy Walker en zijn streven naar uitmuntendheid. Voor whiskyliefhebbers en verzamelaars is dit een unieke kans om een stukje van deze levende whiskylegende in handen te krijgen en te genieten van een whisky van ongeëvenaarde kwaliteit.


Aan favorieten toegevoegd