Glen Keith 9 Years Old Càrn Mòr Strictly Limited 47.5% 2013


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 55,00 (excl. BTW)
66,55 (in. BTW)
buy with
(max. 5)
Distileerderij Glen Keith
Bottelaar Morrison Scotch Whisky Distillers
Serie Càrn Mòr Strictly Limited
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2013
Gebotteld 2022
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 9
Cask Type PX Sherry Hogsheads
Vatnummer 9
Alcohol percentage 47.5
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 5

Professionele reviews

BOW (86)

Glen Keith 9 Years Old Càrn Mòr Strictly Limited: Een Smaakvolle Reis van Specerijen en Rijkdom

De Glen Keith 9 Years Old Càrn Mòr Strictly Limited is een whisky die het vakmanschap en de expertise van de onafhankelijke bottelaar Càrn Mòr (Morrison Scotch Whisky Distillers) belichaamt. Gedistilleerd in 2013 en gebotteld in 2022, maakt deze limited edition deel uit van de prestigieuze Strictly Limited Series. Gerijpt in PX Sherry Hogsheads, biedt het een uniek smaakprofiel dat specerijen, mocha, donkere chocolade en een heerlijk scala aan rijke fruittonen combineert. Laten we op reis gaan door de verleidelijke aroma's en de smaakvolle sensaties van deze opmerkelijke whisky.

Intrigerende Aroma's:
Bij het ruiken aan de Glen Keith 9 Years Old Càrn Mòr Strictly Limited worden we betoverd door een uitnodigende mix van specerijen, mocha en donkere chocolade. De aromatische tonen van kruidnagel voegen een warme en complexe laag toe, waardoor de geurervaring nog meer diepte krijgt. Deze combinatie creëert een verleidelijk en luxueus aroma dat de toon zet voor de zintuiglijke verkenning die volgt.

Smaak en Afdronk:
Bij het proeven ontvouwen de smaken zich en onthullen ze een harmonieus samenspel van specerijen, mocha en chocolade die op de tong dansen. De tonen van donker rood fruit voegen een vleugje zoetheid en complexiteit toe, waardoor de kruidigheid in balans komt. Warme eikentonen zorgen voor diepte en structuur, terwijl hints van sigarendoosjes bijdragen aan een gevoel van verfijning en elegantie. De smaken vloeien naadloos over in de afdronk, waarbij een blijvende indruk wordt achtergelaten van de verrukkelijke combinatie van specerijen, donkere chocolade en een verleidelijke mix van fruit en eikenhout.

Gerijpt in PX Sherry Hogsheads:
De keuze om de Glen Keith 9 Years Old te laten rijpen in PX Sherry Hogsheads voegt een kenmerkend karakter toe aan de whisky. De invloed van de sherryvaten geeft de spirit rijke smaken en verdiept de complexiteit ervan. De zoete en fruitige kenmerken van de Pedro Ximénez Sherry harmoniëren met de natuurlijke eigenschappen van Glen Keith, waardoor een boeiende en evenwichtige whisky ontstaat die de zintuigen verwent.

Een Uiting van Vakmanschap:
Gecreëerd door de gerenommeerde onafhankelijke bottelaar Càrn Mòr, laat de Glen Keith 9 Years Old Strictly Limited het vakmanschap en de expertise van de Morrison Scotch Whisky Distillers zien. Elk aspect, van de selectie van de vaten tot het zorgvuldige rijpingsproces

, is met zorg uitgevoerd om een whisky te creëren die kwaliteit en vakmanschap uitstraalt. Deze expressie is een bewijs van het toewijdingsniveau van zowel de distilleerderij als de onafhankelijke bottelaar om uitzonderlijke single malt whisky te leveren.

Conclusie:
De Glen Keith 9 Years Old Càrn Mòr Strictly Limited is een whisky die verleidt met intrigerende aroma's en de smaakpapillen verwent met een symfonie van smaken. Van de specerijen, mocha en donkere chocolade in de neus tot de harmonieuze mix van specerijen, fruit, eikenhout en sigarendoosjes op de tong, biedt het een boeiende en memorabele drinkervaring. De invloed van de PX Sherry Hogsheads voegt diepte en complexiteit toe, waardoor deze whisky een niveau van rijkdom en verfijning bereikt. Deze limited edition release is een uiting van het vakmanschap en de toewijding van de Morrison Scotch Whisky Distillers en een waar genot voor whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke en smaakvolle reis.


Aan favorieten toegevoegd