Highland Park 10 Years Old Gleann Mór 50% 2010


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 58,00 (excl. BTW)
70,18 (in. BTW)
buy with
(max. 4)
Distileerderij Highland Park
Bottelaar Gleann Mór
Serie
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2010
Gebotteld 2021
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd 10
Cask Type Manzanilla
Vatnummer
Alcohol percentage 50
Inhoud 0,70
Etiket Perfect
Voorraad 4

Professionele reviews

BOW (85)

De Betoverende Symfonie: Highland Park 10 Years Old Gleann Mór 50%

De wereld van whisky is een schatkamer vol diverse smaken en expressies, elk met een unieke zintuiglijke ervaring. Onder deze selectie steekt de Highland Park 10 Years Old Gleann Mór, gedistilleerd in 2010 en gebotteld in 2021 door het gerenommeerde onafhankelijke bottelbedrijf Gleann Mór, uit als een waar meesterwerk. Deze limited edition release, gerijpt in een Manzanilla vat, onthult een symfonie van smaken die de zintuigen betoveren en het opmerkelijke vakmanschap erachter demonstreren.

1. Een Harmonieuze Reis:
De Highland Park 10 Years Old Gleann Mór begon zijn rijpingsreis in 2010, toen het met precisie en zorg werd gedistilleerd. Een decennium lang heeft het geduldig gerijpt in een Manzanilla vat, waarbij het de kenmerkende nuances van deze Spaanse versterkte wijn heeft geabsorbeerd, met als resultaat een whisky van buitengewoon karakter.

2. Manzanilla Vaten: Een Spaanse Traktatie:
Manzanilla is een soort sherry afkomstig uit de kustplaats Sanlúcar de Barrameda in Andalusië, Spanje. Bekend om zijn unieke rijpingsproces aan de kust, dragen Manzanilla vaten een specifieke set smaken bij aan whisky. De invloed van Manzanilla vaten op de Highland Park 10 Years Old Gleann Mór is duidelijk merkbaar, met een intrigerend samenspel van zeezout, brakheid en delicate nootachtigheid in het profiel van de whisky.

3. Het Gleann Mór Tintje:
Gleann Mór, een onafhankelijk bottelbedrijf dat bekend staat om hun toewijding aan uitzonderlijke vaten, toont hun expertise met de Highland Park 10 Years Old release. Hun zorgvuldige selectieproces, gecombineerd met hun passie voor fijne whisky, zorgt ervoor dat elke fles een opmerkelijke proefervaring biedt die whiskyliefhebbers en verzamelaars kunnen waarderen.

4. Proefnotities:
Wanneer de Highland Park 10 Years Old Gleann Mór het gehemelte streelt, komen er een betoverend boeket van zachte turfrook, honingzoetheid en aromatische kruiden naar voren. De invloed van het Manzanilla vat komt tot uiting in tonen van gezouten karamel, gedroogd fruit en geroosterde amandelen, waardoor er een prachtig gebalanceerde symfonie van smaken ontstaat. De afdronk is langdurig en laat een delicate rokerigheid en een vleugje eikenhout achter.

5. Beperkte Zeldzaamheid:
Met slechts een beperkt aantal flessen beschikbaar, is de Highland Park 10 Years Old Gleann Mór een zeldzame parel die wordt gezocht door whiskyliefhebbers en

verzamelaars. De beperkte beschikbaarheid versterkt de aantrekkingskracht, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke whiskycollectie of een memorabel cadeau voor iemand die de beste uitdrukkingen van Highland Park waardeert.

6. Een Betoverende Ervaring:
Of het nu puur, met een paar druppels water, of in een zorgvuldig samengestelde cocktail wordt genoten, de Highland Park 10 Years Old Gleann Mór belooft een betoverende ervaring. Met zijn complexe lagen van smaak en de invloed van het Manzanilla vat, zorgt het voor een intrigerende en bevredigende whiskyreis.

Conclusie:
De Highland Park 10 Years Old Gleann Mór 50% Gedistilleerd in 2010 Gebotteld in 2021 vertegenwoordigt het hoogtepunt van vakmanschap en smaakverkenning. Met zijn rijping in een Manzanilla vat neemt deze limited edition release whiskyliefhebbers mee op een buitengewone zintuiglijke avontuur. De samenwerking tussen Highland Park en Gleann Mór heeft een whisky voortgebracht die de kunst en passie achter het whiskyproductieproces belichaamt. Of het nu wordt genoten als verzamelobject of gewaardeerd om zijn opmerkelijke smaak, de Highland Park 10 Years Old Gleann Mór is een bewijs van het vermogen van whisky om te verrukken en te betoveren.


Aan favorieten toegevoegd