Talisker Parley Wilder Seas Limited Edition 48.6% NV


4.2 sterren - 2 professionele reviews
€ 56,15 (excl. BTW)
67,94 (in. BTW)
buy with
(max. 12)
Distileerderij Talisker
Bottelaar ParleyWilder Seas Limited Edition
Serie
Gebotteld voor In Support Of wild Sea Forests
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2023
Land Schotland
Streek Isle of Skye
Leeftijd
Cask Type Cognac Cask Finish
Vatnummer Bottlecode: L3087CM009 00009369
Alcohol percentage 48.6
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 12

Professionele reviews

Serge Valentin (89)

This one was finished in cognac casks (XO, baby) while the bottle itself is said to be much more carbon-savvy than usual. One of the goals here, shared with 'Parley', is to 'rewild more than 100 million square metres of ocean forest'. It all feels a little 'Nestlé' to me, but that's absolutely not bad news. As for why cognac, maybe that's because the Cognac region is kind of stretching along the ocean… No? Colour: gold. Nose: a moment please, but this is lovely! I would suppose they've got great casks from Moët-Hennessy. I believe the balance is exactly right, not cognacqy, still Talisker, with some lapsang souchong tea sweetened with honey, plus some lemon juice and those yellow peaches that can make young XOs so fragrant and lively. Awesome touches of softer tar and some menthol. Honestly, it reminds me of some much older, wonderfully polished expressions of Talisker. Mouth: but who did the blending? Smoke and citrus and Szechuan pepper and peaches and lemon and oysters (from the Cognac region, Marennes Oléron of course). Exactly right. Finish: only the finish is a wee tad sweet(ish), for unknown reasons. Let's say three sultanas per litre. The rest is Talisker, including the right amount of pepper. Comments: Diageo give €3.48 per bottle to the oceans (long story short). Let's all buy a palette and we'll sleep easy and peacefully, with a much deserved feeling of accomplishment. Seriously and more prosaically, it's a great tipple. Adidas x Parley sneakers are good too.

BOW (87)

Talisker, de bekende Schotse whiskydistilleerderij gelegen op het Isle of Skye, heeft een limited edition whisky uitgebracht die niet alleen heerlijk is, maar ook een goed doel ondersteunt. Talisker Parley Wilder Seas Limited Edition 48.6% is een single malt whisky die in samenwerking met Parley for the Oceans is gemaakt, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van de oceanen en het zeeleven.
Deze speciale uitgave is geïnspireerd op de ruige en wilde natuur van de zee rondom het Isle of Skye, waar Talisker gevestigd is. Het is een unieke expressie van het klassieke maritieme karakter van de distilleerderij, met een rokerig en kruidig smaakprofiel dat elke whisky liefhebber zal bekoren.
Talisker Parley Wilder Seas Limited Edition 48.6% wordt gebotteld op vatsterkte, wat betekent dat het niet is verdund met water, waardoor het een krachtige en intense smaak heeft. Het wordt gemaakt met een combinatie van vaten die eerder zijn gebruikt, geblakerde vaten en geroosterde vaten, wat zorgt voor een complexe en gelaagde smaak.
In de neus biedt Talisker Parley Wilder Seas Limited Edition 48.6% aroma's van rook en zeewater, met een vleugje zoetheid en fruitigheid. Er zijn ook tonen van zwarte peper en kaneel, die een pittige complexiteit toevoegen aan het geheel.
Op de tong is deze whisky vol en rijk, met een romige textuur die de tong omhult. Smaaktonen van rook en turf overheersen, met een vleugje zoutigheid en zoetheid op de achtergrond. Daarnaast zijn er tonen van pure chocolade, espresso en gedroogd fruit, die diepte en complexiteit toevoegen aan het algehele smaakprofiel.
De afdronk van Talisker Parley Wilder Seas Limited Edition 48.6% is lang en verwarmend, met een blijvende rokerigheid en kruidigheid die een aangename en bevredigende nasmaak achterlaten.
Naast de voortreffelijke smaak is Talisker Parley Wilder Seas Limited Edition 48.6% ook een whisky met een doel. Voor elke verkochte fles zal Talisker een deel van de opbrengst doneren aan Parley for the Oceans, om hun inspanningen voor de bescherming en het behoud van 's werelds oceanen te ondersteunen.
Het disign van deze whisky is ook opmerkelijk, met een strak en modern ontwerp dat de premium kwaliteit van de whisky weerspiegelt. De fles is versierd met een uniek etiket met kunstwerken geïnspireerd op de zee en het zeeleven, gemaakt door de in-house ontwerper van Talisker.
Al met al is Talisker Parley Wilder Seas Limited Edition 48.6% een whisky die niet alleen geweldig smaakt, maar ook een doel ondersteunt dat belangrijk is voor veel mensen over de hele whisky beminnende wereld.


Aan favorieten toegevoegd