Lindores Abbey Exclusive Cask Bourbon Barrel 18/225 60.1% 2018


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 65,00   - € 56,00 (excl. BTW)
67,76 (in. BTW)
Sale
Lindores Abbey - Exclusive Cask Bourbon Barrel 18/225 60.1% 2018
buy with
(max. 18)
Distileerderij The Lindores Distilling Co. Ltd.
Bottelaar OB
Serie Exclusive Cask
Gebotteld voor The BeNeLux Whisky Import Nederland
Gedistilleerd op 05.04.2018
Gebotteld 15.07.2022
Land Schotland
Streek Lowlands
Leeftijd 4
Cask Type Bourbon Barrel
Vatnummer 18/225
Alcohol percentage 60.1
Inhoud 0,70
Etiket Perfect
Voorraad 18

Professionele reviews

BOW (88)

Lindores Abbey Exclusive Cask Bourbon Barrel 18/225: Een Historische Whiskyherleving

Lindores Abbey neemt een bijzondere plaats in de geschiedenis van Schotse whisky in, aangezien het wordt beschouwd als de geboorteplaats en spirituele thuis van deze geliefde drank. In 1494 produceerde de lokale monnik John Corr een krachtige en kruidige drank genaamd Aqua Vitae, gemaakt van gerst geteeld in de regio, waarmee de geboorte van Schotse whisky werd gemarkeerd. Vandaag de dag zet Lindores Abbey Distillery, gelegen op slechts meters afstand van de overblijfselen van de historische abdij, deze erfenis voort. Een van de uitdrukkingen van Lindores Abbey is de Exclusive Cask Bourbon Barrel 18/225, gerijpt in een bourbonvat en speciaal gebotteld voor The BeNeLux Whisky Import Netherlands. Laten we ons verdiepen in het verhaal en de proefnotities van deze uitzonderlijke whisky.

Het Erfgoed van Lindores Abbey:
Lindores Abbey Distillery, opgericht eind 2017, is het geesteskind van Drew en Helen Mackenzie Smith, die een diepe band hebben met Lindores Farm en de historische abdij. Drew's fascinatie voor het verleden van de abdij en de lokale Schotse whiskytraditie inspireerde het idee om een nieuwe distilleerderij te bouwen op deze heilige grond. In de herfst van 2021 werd Lindores Abbey whisky opnieuw geïntroduceerd aan de wereld, waardoor liefhebbers kunnen genieten van een stuk geschiedenis.

Proefnotities:
Kleur: De Lindores Abbey Exclusive Cask Bourbon Barrel 18/225 heeft een rijke gouden kleur, die het oog prikkelt en de toon zet voor een gedenkwaardige ervaring.

Geur: Het aroma onthult een levendige mix van grapefruits, sinaasappels en vers geperste citroenen. De geur van een versgebakken cake met marmelade en room voegt een vleugje zoetheid toe. Op de achtergrond vermengt een boeket van lentebloemen zich met de verfrissende aanwezigheid van vers eikenhout.

Smaak: Op de tong biedt deze whisky een heerlijke combinatie van witte kruiden, silagegras, tijm en kamperfoelie. De smaken van kumquat en lychee brengen een unieke fruitigheid, terwijl een subtiel vleugje pepermolen een hint van kruidigheid toevoegt. Het smaakprofiel is complex en gelaagd, en nodigt uit tot verdere verkenning.

Afdronk: De afdronk wordt gekenmerkt door een kruidige sensatie op de achterkant van de tong. Het blijft hangen en laat een blijvende indruk achter die tegelijkertijd verkwikkend en verfrissend is.

Een Herleving van Geschiedenis:
De Lindores Abbey Exclusive Cask Bourbon Barrel 18/225 vertegenwoordigt meer dan alleen een whisky; het is een herleving van

geschiedenis en een viering van het erfgoed van Lindores Abbey. De zorgvuldige rijping in een bourbonvat geeft unieke smaken en kenmerken aan de whisky, die bijdragen aan het uitzonderlijke profiel ervan. Elke slok voert de drinker terug in de tijd en eert de tradities van Schotse whisky, terwijl het tegelijkertijd een eigentijdse uitdrukking van het vakmanschap biedt.

Conclusie:
De Lindores Abbey Exclusive Cask Bourbon Barrel 18/225 is een whisky die de geest van Lindores Abbey en zijn rijke erfgoed belichaamt. Van zijn gouden kleur tot zijn verleidelijke aroma's en complexe smaken, elk element van deze uitdrukking vertelt een verhaal. Of je nu een whiskykenner bent of gewoon de geschiedenis achter een goede dram waardeert, de Lindores Abbey Exclusive Cask Bourbon Barrel 18/225 is een opmerkelijke keuze. Geniet van deze whisky en proef de herleving van een eeuwenoude traditie die whiskyliefhebbers over de hele wereld blijft boeien.


Aan favorieten toegevoegd