Highland Park Centenary Reserve Gordon & MacPhail 40% 1970


4.0 sterren - 2 professionele reviews
uitverkocht

Highland Park Centenary Reserve Gordon & MacPhail 40% Lower Neck 1970

excl. BTW € 625,00
in. BTW € 756,25
Volume 0,70l
buy with
Distileerderij Highland Park
Bottelaar Gordon & MacPhail
Serie Centenary Reserve
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1970
Gebotteld 1995
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd 25
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,70
Conditie No Original Box Included
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (88)

Highland Park Centenary Reserve Gordon & MacPhail: Een whisky eerbetoon aan een eeuw van uitmuntendheid

De Highland Park Centenary Reserve Gordon & MacPhail is een opmerkelijke whisky die een eerbetoon brengt aan een eeuw van uitmuntendheid in het maken van whisky. Gecreëerd door de gerenommeerde onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail, is deze expressie een testament aan het vakmanschap en de toewijding die zowel Highland Park als Gordon & MacPhail gedurende hun lange en indrukwekkende geschiedenis hebben belichaamd.

Gedistilleerd in 1970 en gebotteld in 1995, vertegenwoordigt deze Centenary Reserve-uitgave een belangrijke mijlpaal in de wereld van whisky. Het werd gecreëerd om het 100-jarig bestaan van Gordon & MacPhail te vieren, een familiebedrijf dat bekend staat om zijn expertise in het selecteren en rijpen van uitzonderlijke whisky's.

Terwijl je een glas Highland Park Centenary Reserve inschenkt, word je meteen gegrepen door de rijke gouden kleur en verleidelijke aroma's. De neus wordt gevuld met de harmonieuze mix van zoete mout, honing en hints van tropisch fruit, die je uitnodigen om verder te verkennen.

Op de tong levert deze whisky een symfonie van smaken die de beste eigenschappen van Highland Park's spirit laten zien. De gladde en fluweelzachte textuur streelt de tong en onthult lagen van karamel, vanille en rijpe boomgaardvruchten. Subtiele tonen van eikenhout en een delicate rokerigheid voegen diepte en complexiteit toe aan het algehele profiel, wat een blijvende indruk achterlaat.

Met een alcoholpercentage van 40% biedt de Centenary Reserve een gebalanceerde en toegankelijke drinkervaring. Zijn zachte kracht laat de smaken schitteren terwijl het een soepele en plezierige karakter behoudt.

Het vakmanschap en oog voor detail bij het bottelen van de Highland Park Centenary Reserve zijn duidelijk zichtbaar in de presentatie. De fles heeft een klassiek ontwerp dat de tijdloze elegantie van de whisky weerspiegelt. Het etiket toont trots de logo's van Highland Park en Gordon & MacPhail, die het partnerschap tussen twee gerenommeerde namen in de whisky-industrie symboliseren.

Het is belangrijk om op te merken dat deze whisky in 1995 is gebotteld, waardoor het een oude vintage fles is. Zoals bij elke vintage whisky bestaat er een mogelijkheid dat de sluiting in de loop der tijd is aangetast. Er moet voorzichtigheid worden betracht bij het openen om de integriteit van de whisky te waarborgen.

De Highland Park Centenary Reserve Gordon & MacPhail is een waar verzamelobject en een schat voor whiskyliefhebbers. Zijn zeldzaamheid, gecombineerd met het erfgoed en de expertise van zowel Highland Park als Gordon & MacPhail, maken het een zeer gewilde expressie.

Of het nu op speciale gelegenheden wordt genoten of gekoesterd wordt als

onderdeel van een gewaardeerde whiskycollectie, de Centenary Reserve biedt een voorproefje van de whiskygeschiedenis en een bewijs van de blijvende kwaliteit die zowel Highland Park als Gordon & MacPhail vertegenwoordigen.

Houd er rekening mee dat deze whisky wordt verkocht zoals beschreven, en kopers worden aangemoedigd om de zeldzaamheid en uniciteit van deze fles te waarderen. Het is een stuk whisky-erfgoed dat gevierd en genoten moet worden, zodat whiskyliefhebbers een ware schat uit het verleden kunnen ervaren.

Angus McRaild (80)

Colour: amber. Nose: old school indeed, and in fact, rather old fashioned too, with this sense of dusty, dry and mineral sherry that shows some engine oil, some soot and big impressions of hessian cloth and old copper kettles. Add to that a few dollops of marmalade and subdued honey. Mouth: this phrase 'old fashioned' comes back again, in that this is soft, quite sweet and on pretty syrupy notes of golden syrup, flower nectars, elderflower cordial, sweetened black coffee and older Armagnac that has been sweetened. Also some dark Navy rums. There's also camphor and milk chocolate in the background. Finish: medium, sappy, sweet, herbal and with cough medicines and milky cocoa. Comments: a funny one, looks like Serge gave this one WF78 way back in 2005, and I have to say, I can see why, it has this feeling of sweetness that sits alongside the much older school aspects a little uneasily. That being said, I think it'd err on the side of generosity and go for…


Aan favorieten toegevoegd