Highland Park 32 Years Old Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice Cask Strength Cask 10015 53.8% 1989


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 699,99 (excl. BTW)
846,99 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Highland Park
Bottelaar Gordon & MacPhail
Serie Connoisseurs Choice Cask Strength
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 01.03.1989
Gebotteld 13.12.2021
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd 32
Cask Type Refill Sherry Butt
Vatnummer 10015
Alcohol percentage 51.9
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (91)

Highland Park 32 jaar oud Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice Cask Strength Cask 10015: Een meesterwerk van whisky

Highland Park, de gerenommeerde distilleerderij gelegen op de Orkney-eilanden, staat bekend om het produceren van uitzonderlijke whisky's die de rijke traditie en vakmanschap van Schotse whisky vertegenwoordigen. Onder hun indrukwekkende reeks expressies bevindt zich de Highland Park 32 jaar oud Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice Cask Strength Cask 10015, een waar meesterwerk dat de kunst en expertise van zowel de distilleerderij als de onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail belichaamt.

Gedistilleerd op 1 maart 1989 en gebotteld op 13 december 2021, heeft deze whisky geduldig gerijpt gedurende een indrukwekkende 32 jaar in een refill sherry butt vat. Het lange rijpingsproces en de zorgvuldige selectie van het vat hebben geresulteerd in een whisky van uitzonderlijke kwaliteit en karakter.

Met een alcoholpercentage van 53,8% biedt deze cask strength expressie een intense en krachtige smaakervaring. Elke slok biedt een ontdekkingsreis en onthult een complexiteit die alleen kan worden bereikt door jarenlange rijping.

De neus van Highland Park 32 jaar oud Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice Cask Strength Cask 10015 is een symfonie van aroma's. Rijke en uitnodigende tonen van gedroogd fruit, pure chocolade en specerijen vermengen zich met hints van eikenhout en een subtiele sherry-invloed. Het is een betoverende kennismaking met de diepte en complexiteit van de whisky.

Op de tong schittert deze whisky echt. De volle, fluweelzachte textuur omhult de tong en onthult een palet van smaken. Lagen rijp fruit, waaronder vijgen en rozijnen, vermengen zich met de verleidelijke zoetheid van toffee en honing. De invloed van het refill sherry butt vat is duidelijk aanwezig en voegt diepte, rijkdom en een heerlijk vleugje kruidigheid toe.

De afdronk is lang en bevredigend, waarbij de smaken nog even op de tong blijven hangen. Tonen van eikenhout, pure chocolade en een vleugje rook zorgen voor een harmonieuze afsluiting. Het getuigt van de zorgvuldige selectie van het vat en het vakkundige rijpingsproces dat deze whisky zo'n gedenkwaardige en langdurige afdronk biedt.

Highland Park 32 jaar oud Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice Cask Strength Cask 10015 wordt gepresenteerd in een elegante en verfijnde verpakking, die de uitzonderlijke kwaliteit van de whisky weerspiegelt. Het etiket draagt het gerespecteerde Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice-merk, wat staat voor de expertise en reputatie van de onafhankelijke bottelaar.

Deze limited

edition expressie is een bewijs van de toewijding aan kwaliteit en vakmanschap die zowel Highland Park als Gordon & MacPhail belichamen. Het is een whisky die de kunst van rijping belichaamt, met de schoonheid van een refill sherry butt vat en de complexe smaken die kunnen worden bereikt door decennia van rijping.

Of het nu wordt genoten als een kostbaar bezit in een whiskycollectie of als een speciale traktatie, Highland Park 32 jaar oud Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice Cask Strength Cask 10015 is een whisky die de essentie van tijd, traditie en de kunst van whisky vertegenwoordigt. Het is een waar meesterwerk dat gekoesterd zal worden door whisky-enthousiastelingen en kenners.


Aan favorieten toegevoegd