Highland Park 8 Years Old From the Islands of Orkney 40% NV


4.4 sterren - 2 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Highland Park
Bottelaar OB
Serie From the Islands of Orkney
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Undosclosed
Gebotteld 1970's
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd 8
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,757
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

Serge Valentin (88)

Some of these batches have a slightly shaky reputation it seems. I don't have too much experience with these iterations of HP I have to say. Let's proceed with an open mind… Colour: pale amber. Nose: a lovely salty and umami sherry, with herbal, medicinal and root peat notes underneath. I also find wee tertiary notes of treacle, tar and salted honey, it's all very 'old Highland Park'. Mouth: terrifically salty and with this wonderfully resinous old school sherry that incorporates a nice leafiness, tobaccos, sultanas and salted almonds. Getting saltier, more leathery and also with some familiar herbs and waxes. Finish: medium, rather sappy, peaty, herbal and still with this salty sherry vibe. Comments: it's a simple and very direct take on old school Highland Park, but features many pleasures.

BOW (91.50)

Highland Park 8 jaar oud Vintage fles, Gebotteld in de jaren 1970

Let op: Dit is een oude vintage fles en de afsluiting kan zijn aangetast. Bij het openen moet er voorzichtigheid worden betracht. Het item wordt verkocht zoals beschreven. We hebben parafilm toegevoegd om deze fles in topconditie te houden.

Highland Park 8 jaar oud: Een zeldzame vintage schat uit de jaren 1970

Whisky-liefhebbers en verzamelaars zijn altijd op zoek naar verborgen schatten uit het verleden, en de Highland Park 8 jaar oud uit de jaren 1970 is een ware parel die de geest van die tijd belichaamt. Gebotteld als onderdeel van de "From the Islands of Orkney" serie, biedt deze vintage fles een glimp van de rijke geschiedenis en uitzonderlijke whisky-vakmanschap van de beroemde Highland Park-distilleerderij.

Een van de eerste dingen die de aandacht trekt, is de unieke verpakking en presentatie van deze vintage fles. Versierd met het kenmerkende Highland Park-merk, laat de heldere glazen fles een glimp zien van de gouden vloeistof binnenin, waardoor whisky-kenners worden verleid om de verborgen smaken en aroma's te verkennen. De schroefdop, een teken van eenvoud en functionaliteit, draagt bij aan de nostalgie en authenticiteit van dit opmerkelijke stuk.

Deze specifieke expressie werd oorspronkelijk gebotteld met een volume van 26 2/3 FL. OZ., wat ongeveer overeenkomt met 757 ml. Het getuigt van de whisky-tradities en flesformaten van die tijd en voegt een extra laag charme en intrige toe aan deze vintage release.

De Highland Park 8 jaar oud uit de jaren 1970 biedt een werkelijk uniek smaakprofiel dat zowel zeldzaam als prachtig is. Bij het openen van de fles wordt men begroet met een symfonie van aroma's die in de loop der jaren prachtig zijn gerijpt. Tonen van rijke honingzoetheid vermengen zich met hints van gemoute gerst, gevolgd door een subtiel vleugje turfrook. Het is een zintuiglijke reis die je meeneemt naar de ruige landschappen en maritieme invloed van de Orkney-eilanden.

Op het gehemelte blijft deze vintage whisky fascineren. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd biedt het een verrassende complexiteit van smaken. De fluweelzachte textuur bedekt de tong en onthult een harmonieuze blend van vanille en toffee, aangevuld met subtiele fruittonen van appels en peren. Het delicate evenwicht van smaken wordt versterkt door een subtiele rokerigheid die diepte en intrige toevoegt aan de algehele ervaring.

Gebotteld op 40% alcoholvolume biedt deze vintage expressie een soepele en toegankelijke drinkervaring. Het

laat de nuances en subtiliteiten van de whisky schitteren, waardoor het geschikt is voor zowel ervaren liefhebbers als degenen die net aan hun whisky-reis beginnen.

Het is belangrijk om op te merken dat als een oude vintage fles, de afsluiting na verloop van tijd kan zijn aangetast. Bij het openen van deze schat moet er voorzichtigheid worden betracht om de integriteit van de whisky binnenin te waarborgen. Het item wordt verkocht zoals beschreven en de koper wordt aangemoedigd om de zeldzaamheid en uniciteit van deze fles ten volle te waarderen.

De Highland Park 8 jaar oud uit de jaren 1970 is een zeldzame vondst die de erfenis en het erfgoed van de Highland Park-distilleerderij tentoonspreidt. Het is een eerbetoon aan het vakmanschap van whisky-maken en een waardevol verzamelobject. Of het nu wordt genoten als een historische whisky-ervaring, trots wordt tentoongesteld in een whisky-collectie of wordt gedeeld met mede-liefhebbers, deze vintage parel biedt een glimp van het verleden en viert de blijvende aantrekkingskracht van Highland Park.

Let op: Net als bij elke vintage whisky wordt het item verkocht zoals beschreven en wordt de koper aangemoedigd om de zeldzaamheid en uniciteit van deze fles volledig te waarderen.


Aan favorieten toegevoegd