Highland Park 13 Years Old Dràm Mòr Cask 137 54.6% 2008


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 80,00 (excl. BTW)
96,80 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Undisclosed Highland Park
Bottelaar Dràm Mòr
Serie
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2007
Gebotteld 2021
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd 13
Cask Type 1st Fill Fijian Rum Cask
Vatnummer 137
Alcohol percentage 54.6
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (87)

Highland Park 13 jaar oud Dràm Mòr Cask 137: Een zintuiglijke verkenning van rijping op Fijian Rum Cask

Highland Park Distilleerderij, bekend om zijn uitzonderlijke whisky's, heeft opnieuw whisky-liefhebbers weten te betoveren met de release van de 13 jaar oude Dràm Mòr Cask 137. Deze limited edition expressie, gedistilleerd in 2007 en gebotteld in 2021 door onafhankelijke bottelaar Dràm Mòr, toont het vakmanschap en het verfijnde smaakvermogen van eigenaren Kenny en Viktorija Macdonald. Met een rijping op een 1st Fill Fijian Rum Cask biedt deze whisky een verleidelijke combinatie van het kenmerkende karakter van Highland Park en de exotische invloed van Fijiaanse rum.

1. De kunst van rijping:
De reis van de 13 jaar oude Highland Park Dràm Mòr Cask 137 begon in 2007, toen hij zorgvuldig werd gedistilleerd en te ruste werd gelegd in het magazijn. Gedurende 13 jaar rijpte hij onder het waakzame oog van Kenny en Viktorija Macdonald, die geduldig het rijpingsproces volgden om ervoor te zorgen dat de whisky zijn optimale smaak en complexiteit bereikte.

2. Een unieke vatkeuze:
De keuze voor een 1st Fill Fijian Rum Cask voor de rijping onderscheidt de 13 jaar oude Highland Park Dràm Mòr Cask 137 van andere expressies. Fijiaanse rumvaten impregneren de whisky met karakteristieke tropische tonen, waardoor er complexiteit en een verleidelijke zoetheid aan de drank worden toegevoegd. Deze vatkeuze toont het avontuurlijke karakter van de Macdonalds en hun streven naar het verkennen van nieuwe smaakervaringen.

3. De expertise van Dràm Mòr:
Dràm Mòr, een onafhankelijke bottelaar die bekend staat om zijn zorgvuldige vatselectie, heeft een reputatie opgebouwd met het uitbrengen van uitzonderlijke whisky's. De samenwerking tussen Dràm Mòr en Highland Park getuigt van hun gedeelde passie voor het vak. De toewijding van de Macdonalds aan kwaliteit en hun verfijnde smaakvermogen hebben geleid tot de creatie van deze opmerkelijke expressie.

4. Proefnotities:
Bij het proeven van de 13 jaar oude Highland Park Dràm Mòr Cask 137 wordt men begroet met een verleidelijke geur van rijpe tropische vruchten, rijke vanille en hints van kruiden. Het gehemelte wordt getrakteerd op een symfonie van smaken, met tonen van gekarameliseerde ananas, geroosterde kokosnoot en een subtiele ondertoon van Highland Park's kenmerkende heide-rook. De afdronk is lang en bevredigend, met een aanhoudende zoetheid en een

vleugje eikenhout.

5. Een verzamelaarspareltje:
Als limited edition release heeft de 13 jaar oude Highland Park Dràm Mòr Cask 137 een speciale plaats in het hart van whisky-verzamelaars. Met slechts een beperkt aantal flessen beschikbaar, wordt elke fles een gekoesterde schat. Zowel whisky-liefhebbers als verzamelaars zullen worden aangetrokken door de aantrekkingskracht van deze expressie, waarbij ze de zeldzaamheid en het uitzonderlijke smaakprofiel waarderen.

Conclusie:
De 13 jaar oude Highland Park Dràm Mòr Cask 137 is een bewijs van het vakmanschap en de passie achter whiskyproductie. De zorgvuldige keuze voor een 1st Fill Fijian Rum Cask en de expertise van Dràm Mòr hebben geresulteerd in een whisky die het beste van Highland Park's karakter combineert met de exotische invloed van Fijiaanse rum. Of het nu wordt genoten als een verzamelobject of gewaardeerd om zijn opmerkelijke smaak, deze expressie getuigt van de toewijding van de Macdonalds aan uitmuntendheid en hun streven om whisky-liefhebbers een werkelijk uitzonderlijke zintuiglijke ervaring te bieden.


Aan favorieten toegevoegd