Highland Park 1970 Gordon & MacPhail Rare Old 40% 1970


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 1.157,02 (excl. BTW)
1.399,99 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Highland Park
Bottelaar Gordon & MacPhail
Serie Rare Old
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1970
Gebotteld 2004
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd
Cask Type
Vatnummer Bottle code JC/DAB
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (88)

Highland Park 1970 Gordon & MacPhail Rare Old: Een Tijdloze Whisky-schat

Highland Park, de geprezen distilleerderij bekend om zijn uitzonderlijke whisky's, presenteert een ware schat met de Highland Park 1970 Gordon & MacPhail Rare Old. Gedistilleerd in 1970 en gebotteld in 2004, toont deze voortreffelijke expressie, gerijpt gedurende 26 jaar, het meesterschap van zowel de distilleerderij als de gerenommeerde onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail. Zorgvuldig geselecteerd voor de geëerde Rare Old-serie, belooft deze limited edition release een buitengewone whisky-ervaring.

Een Reis van Proefnotities:
Neus: Terwijl je het glas nadert, ontvouwt zich een symfonie van aroma's. Rijke tonen van gedroogd fruit en honingachtige toffee vermengen zich met hints van eikenhout en subtiele kruiden. De neus straalt elegantie en verfijning uit en biedt een glimp van de diepten van deze vintage Highland Park.

Smaak: De eerste slok onthult een harmonieuze fusie van smaken. Fluweelzachte lagen van pure chocolade, karamel en rijpe bessen dansen op het gehemelte, vergezeld van subtiele hints van vanille en warme specerijen. De zijdezachte textuur van de whisky streelt de tong en zorgt voor een werkelijk weelderig mondgevoel. De balans tussen zoetheid en invloeden van eikenhout is onberispelijk en toont de finesse van de rijping door de jaren heen.

Afdronk: De reis eindigt met een lange en bevredigende afdronk. De zoetheid blijft hangen, vergezeld van delicate sporen van eikenhout en een subtiele rokerigheid. Het is een gracieuze afscheid dat een blijvende indruk achterlaat en je uitnodigt om elk moment te koesteren.

Conclusie:
De Highland Park 1970 Gordon & MacPhail Rare Old is een bewijs van het vakmanschap van Gordon & MacPhail, de geëerde onafhankelijke bottelaar. Met zijn tijdloze elegantie, opmerkelijke smaken en een opmerkelijke leeftijdsaanduiding belichaamt deze expressie de essentie van het rijke erfgoed van Highland Park. Als onderdeel van de geëerde Rare Old-serie heeft deze whisky een bijzondere plek bij verzamelaars en kenners. Of het nu genoten wordt als een kostbaar bezit of gewaardeerd wordt om zijn uitzonderlijke smaak, deze Highland Park whisky belichaamt het streven naar kwaliteit en vakmanschap dat het onderscheidt. Laat je onderdompelen in de essentie van deze buitengewone release en ontdek de ware magie van Highland Park.


Aan favorieten toegevoegd