Springbank 21 Years Old Single Cask Fourcroy Netherlands 48% 1995


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 1.195,00 (excl. BTW)
1.445,95 (in. BTW)
buy with
(max. 6)
Distileerderij Springbank
Bottelaar OB
Serie Single Cask
Gebotteld voor Fourcroy Netherlands
Gedistilleerd op 1995
Gebotteld 16.06.2016
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd 21
Cask Type Oloroso Sherry Hogshead
Vatnummer Bottle code 16/263
Alcohol percentage 48
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 6

Professionele reviews

BOW (91)

Een Nederlandse Verfijning Gerijpt in een Oloroso Sherry Hogshead

Inleiding:
Springbank Distillery presenteert een speciale uitgave voor de Nederlandse whiskymarkt - de Springbank 21 jaar oud Single Cask, exclusief gebotteld voor Fourcroy Nederland. Deze uitzonderlijke expressie, gerijpt in een Oloroso Sherry Hogshead, toont het unieke karakter en vakmanschap van Springbank. Ga met ons mee terwijl we de unieke kwaliteiten en exquise smaken van deze limited edition ontdekken.

Een Nederlandse Connectie:
De Springbank 21 jaar oud Single Cask heeft een speciale betekenis voor whiskyliefhebbers in Nederland. Exclusief gebotteld voor Fourcroy Nederland, een gerenommeerde leverancier van fijne dranken, is deze whisky een eerbetoon aan de sterke band tussen Springbank en Nederlandse whiskyliefhebbers. Het is een hommage aan hun gedeelde waardering voor kwaliteit en passie voor de kunst van het whisky maken.

Gerijpt in een Oloroso Sherry Hogshead:
De gekozen vat voor de Springbank 21 jaar oud Single Cask is een Oloroso Sherry Hogshead, bekend om de rijke en complexe smaken die het aan de rijpende whisky toevoegt. Gedurende 21 jaar heeft de spirit geïnterageerd met het sherry-doordrenkte hout, waarbij hij de essentie van gedroogd fruit, warme specerijen en een subtiele zoetheid heeft opgenomen. Het resultaat is een whisky die de unieke kenmerken van de sherryvat-rijping weerspiegelt.

Exquise Smaak en Aroma's:
Met een alcoholpercentage van 48% biedt de Springbank 21 jaar oud Single Cask een zintuiglijke reis van smaken en aroma's. De neus onthult verleidelijke tonen van rozijnen, vijgen en pure chocolade, vergezeld van hints van kaneel en nootmuskaat. Op het gehemelte verwent de whisky met een harmonieuze mix van gedroogd fruit, toffee en een subtiele kruidigheid. De lange en verwarmende afdronk laat een blijvende indruk achter van eikenhout, sherry en een vleugje zoetheid.

Een Viering van Vakmanschap:
De Springbank 21 jaar oud Single Cask is een viering van het vakmanschap en de expertise waar Springbank Distillery om bekend staat. Elke fles is een bewijs van de toewijding en aandacht voor detail die nodig zijn om een whisky van uitzonderlijke kwaliteit te creëren. De zorgvuldige selectie van het Oloroso Sherry Hogshead vat en de lange rijpingsperiode hebben geresulteerd in een werkelijk opmerkelijke expressie die het meesterschap van de ambachtslieden van de distilleerderij tentoonspreidt.

Exclusiviteit als Limited Edition:
Als een single cask release is de Springbank 21 jaar oud voor Fourcroy Nederland een zeer gewilde whisky onder verzamelaars en liefhebbers. Met

zijn beperkte beschikbaarheid wordt elke fles een gekoesterd stuk whiskygeschiedenis. De exclusiviteit van deze editie voegt toe aan zijn aantrekkingskracht, waardoor het een must-have is voor veeleisende whiskyliefhebbers en enthousiaste Springbank-fans.

Conclusie:
De Springbank 21 jaar oud Single Cask, exclusief gebotteld voor Fourcroy Nederland, is een whisky die een eerbetoon brengt aan de Nederlandse whiskygemeenschap en het vakmanschap van Springbank Distillery tentoonstelt. Met zijn rijping in een Oloroso Sherry Hogshead biedt deze expressie een werkelijk unieke en boeiende smaakervaring. Van de exquise smaken tot de exclusieve limited edition, deze whisky is een bewijs van de toewijding, passie en vakmanschap die Springbank Distillery in elk van zijn opmerkelijke creaties stopt.


Aan favorieten toegevoegd