Oban 1991 The Distillers Edition Cask OD 154.FQ 43% 1991


4.5 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Oban
Bottelaar OB
Serie The Distillers Edition
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1991
Gebotteld 2005
Land Schotland
Streek Isle of Skye
Leeftijd 14
Cask Type Double Matured in Montilla Fino Sherry Wood
Vatnummer OD 154.FQ
Alcohol percentage 43
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (87.50)

Oban 1991 The Distillers Edition is een gelimiteerde single malt whisky uit de Oban Distillery, gelegen in het stadje Oban aan de westkust van Schotland. Deze whisky maakt deel uit van de jaarlijkse Distillers Edition-serie van de distilleerderij, die unieke expressies van hun klassieke single malt whisky omvat.

De Oban 1991 The Distillers Edition is 14 jaar gerijpt in eiken vaten en afgewerkt in Montilla Fino sherryvaten. Deze extra rijping in sherryvaten resulteert in een uniek smaakprofiel dat zich onderscheidt van andere Oban-expressies.

Op de neus biedt de Oban 1991 The Distillers Edition tonen van zeezout, rook en een vleugje zoetheid. De sherryvat-afwerking voegt extra diepte en complexiteit toe aan het aroma, met hints van gedroogd fruit en eikenhout.

Op de tong is deze whisky zacht en vol van body, met een balans van zoete en hartige smaken. De initiële smaak is rijk en rokerig, met tonen van gezouten karamel en honing. De sherryvat-afwerking komt door op het midden van de tong, met een vleugje kruiden en fruit. De afdronk is lang en verwarmend, met een blijvend rokerige zoetheid die zowel complex als bevredigend is.

De Oban 1991 The Distillers Edition is gebotteld op 43% alcohol per volume, waardoor het een zachte en genietbare whisky is om te drinken. De verpakking van deze whisky is ook opmerkelijk, met een klassiek Oban-flesontwerp met een eenvoudig label en een kurkstopper. De diepe amberkleur van de whisky wordt prachtig tentoongesteld in de heldere glazen fles, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan elke whiskycollectie.

Al met al is de Oban 1991 The Distillers Edition een unieke en uitzonderlijke single malt whisky die elke whisky-liefhebber zal verrukken. De combinatie van rokerige en zoete smaken, samen met de complexiteit die de sherryvat-afwerking toevoegt, maakt het een must-try voor elke fan van single malt whisky. Of je hem nu puur drinkt of combineert met je favoriete eten, de Oban 1991 The Distillers Edition zorgt zeker voor een onvergetelijke en plezierige whisky-ervaring.


Aan favorieten toegevoegd