Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2015 200th Anniversary Edition 51.5% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews

Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2015 200th Anniversary Edition 51.5% NV

excl. BTW € 185,95
in. BTW € 225,00
Volume 0,70l
buy with
Distileerderij Laphroaig
Bottelaar OB
Serie 200th Anniversary Edition
Gebotteld voor 200th Anniversary Edition
Gedistilleerd op NV
Gebotteld 2015
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 51.5
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 0
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (89)

Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2015 200th Anniversary Edition: Een toast op traditie en nalatenschap

In de wereld van Islay-whisky's heeft Laphroaig een speciale plaats met zijn rijke geschiedenis en kenmerkende turfachtige karakter. Een van de meest opmerkelijke uitgaven is de Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2015 200th Anniversary Edition, een eerbetoon aan twee eeuwen van excellentie van de distilleerderij. Speciaal gemaakt voor het Feis Ile whiskyfestival in 2015, viert deze gelimiteerde editie tevens de gedenkwaardige mijlpaal van het 200-jarig jubileum van Laphroaig.

Een viering van nalatenschap:

Het Feis Ile whiskyfestival is een jaarlijkse bijeenkomst ter ere van het rijke whisky-erfgoed van Islay. Laphroaig, diep verbonden met de geest van het eiland, omarmde deze gelegenheid in 2015 om niet alleen het festival, maar ook zijn eigen opmerkelijke reis van twee eeuwen te eren. De 200th Anniversary Edition van Cairdeas Feis Ile is een bewijs van toewijding, vakmanschap en tijdloze tradities die de distilleerderij hoog in het vaandel draagt.

Een reis door de tijd en smaak:

De Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2015 200th Anniversary Edition is een whisky die de essentie van Laphroaigs bewogen verleden en de smaken die de distilleerderij door de jaren heen hebben gedefinieerd, belichaamt. Gebotteld op een krachtige 51,5% ABV, nodigt het whisky-liefhebbers uit voor een zintuiglijke reis als geen ander.

Geur: Bij het voorzichtig ruiken van de whisky overspoelt een golf van rokerige turf de zintuigen, vermengd met tonen van zeewater, zeewier en een subtiele hint van citrus. Het roept herinneringen op aan de ruige kustlijn van Islay en de maritieme invloed die Laphroaigs karakter vormt.

Smaak: Bij het proeven onthult de Cairdeas Feis Ile 2015 een complexe symfonie van smaken. De intense turfsmaak staat centraal en danst met lagen van aardse rijkdom, gebrand eikenhout en een vleugje vanille. Delicate kruiden en hints van pure chocolade komen naar voren en voegen diepte en intrige toe.

Afdronk: De afdronk is langdurig en laat een heerlijke warmte achter, gevolgd door een laatste vleugje rokerige zoetheid. Het is een passende afsluiting van een whisky die hulde brengt aan Laphroaigs blijvende nalatenschap en het vakmanschap dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Een schat voor whiskyliefhebbers:

De Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2015 200th Anniversary Edition is niet alleen een

viering van het tweehonderdjarig jubileum van de distilleerderij, maar ook een schat voor whiskyliefhebbers en verzamelaars. Met zijn beperkte beschikbaarheid en exclusieve botteling voor het Feis Ile-festival biedt het een unieke kans om een stukje Laphroaigs geschiedenis te proeven.

Conclusie:

De Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2015 200th Anniversary Edition is een opmerkelijk eerbetoon aan de nalatenschap, het vakmanschap en de onwrikbare toewijding van de distilleerderij om uitzonderlijke Islay-whisky's te produceren. Bij elke slok kunnen whiskyliefhebbers toosten op de tweehonderdjarige reis van Laphroaig en genieten van de tijdloze smaken die het tot een icoon hebben gemaakt in de wereld van geturfde whisky's. Hef het glas en sluit je aan bij de viering van Laphroaigs 200e verjaardag met de voortreffelijke Cairdeas Feis Ile 2015 200th Anniversary Edition.


Aan favorieten toegevoegd