Laphroaig 16 Years Old A.D. Rattray Cask Collection 800126 52.6% 2005


5.0 sterren - 1 professionele reviews
buy with
Distileerderij Undisclosed Laphroaig
Bottelaar A.D. Rattray
Serie Cask Collection
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 31.03.2005
Gebotteld 12.04.2021
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 16
Cask Type Bourbon Barrel
Vatnummer 800126
Alcohol percentage 52.6
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (88)

Laphroaig 16 Years Old A.D. Rattray Cask Collection 800126: Een Betoverende Verkenning van Turf en Complexiteit

Laphroaig, de gevierde Islay-distilleerderij die bekend staat om zijn gedurfde en turfachtige whisky's, presenteert een opmerkelijke whisky in de vorm van de Laphroaig 16 Years Old A.D. Rattray Cask Collection 800126. Deze limited edition-release, onafhankelijk gebotteld door A.D. Rattray, biedt whisky-liefhebbers een unieke kans om de gelaagde nuances en diepgang van een goed gerijpte Laphroaig te ervaren. Gedistilleerd op 31 maart 2005 en gebotteld op 12 april 2021 uit een bourbonvat, onthult deze whisky een fascinerende reis van smaken en aroma's.

De Onafhankelijke Bottelaar A.D. Rattray

A.D. Rattray staat bekend om zijn zorgvuldige selectie van vaten en toewijding om uitzonderlijke single malts te bottelen. Hun streven om de unieke kenmerken van elke whisky te presenteren, is duidelijk zichtbaar in hun onafhankelijke bottelingen. Met deze Laphroaig 16 Years Old-release nodigt A.D. Rattray whisky-liefhebbers uit voor een betoverende verkenning van de spirit van de distilleerderij.

Proefnotities

De Laphroaig 16 Years Old A.D. Rattray Cask Collection 800126 prikkelt de zintuigen met een rijk en complex palet van aroma's. In de neus boeit de kenmerkende en aardse turfrook onmiddellijk, vergezeld van tonen van walnoten, Lapsang Souchong-thee en een vleugje zeewier. De combinatie van rokerige en nootachtige elementen creëert een harmonieus en uitnodigend boeket.

Bij het proeven ontvouwt zich een heerlijk samenspel van smaken. In eerste instantie ontwaakt een prominente ziltigheid en zwarte peper op het gehemelte, die doen denken aan de ruige kustomgeving van Islay. Vervolgens komen amandelen, limoen en gerookte oesters naar voren, die lagen van complexiteit en intrige toevoegen. De volwassenheid van de whisky komt tot uiting in een prachtig gebalanceerde combinatie van hartige en citrusachtige tonen.

De afdronk is al even opmerkelijk, met een overgang van levendige citrusaroma's naar de aanhoudende zoetheid van grapefruit en bruine suiker. De grand finale introduceert een verrukkelijke twist, waarbij de smaak van zoete pijptabak subtiel naar voren komt, wat een vleugje elegantie en verfijning toevoegt aan de algehele ervaring.

Een Verkenning van Turf en Complexiteit

Laphroaig 16 Years Old A.D. Rattray Cask Collection 800126 belichaamt het vakmanschap en meesterschap van turfachtige whisky. De combin

atie van rijping in bourbonvaten en de kenmerkende Laphroaig-spirit resulteert in een whisky die op prachtige wijze de karakteristieke robuuste en rokerige smaken laat zien waar de distilleerderij om bekend staat. Deze expressie getuigt van de complexiteit en diepgang die bereikt kan worden door een langdurige rijping.

Verzamelbaar en Beperkt Beschikbaar

Als een limited edition-release van A.D. Rattray heeft de Laphroaig 16 Years Old Cask Collection 800126 een speciale aantrekkingskracht op whiskyverzamelaars en liefhebbers. De unieke rijpingsperiode en de expertise van A.D. Rattray als onafhankelijke bottelaar maken het een zeer gewilde toevoeging aan elke whiskycollectie. Met zijn beperkte beschikbaarheid biedt deze release een kans om een werkelijk onderscheidende en uitzonderlijke expressie van de Laphroaig-distilleerderij in handen te krijgen.

Conclusie

De Laphroaig 16 Years Old A.D. Rattray Cask Collection 800126 is een betoverende whisky die whisky-liefhebbers meeneemt op een zintuiglijke reis door de rijke en turfachtige landschappen van Islay. Het harmonieuze samenspel van aardse rook, nootachtigheid, citrus en subtiele zoetheid toont het vakmanschap en de complexiteit van een goed gerijpte Laphroaig.

Laphroaig - 16 Years Old A.D. Rattray Cask Collection 800126 52.6% 2005

Aan favorieten toegevoegd