Kilkerran 16 Years Old 2023 46% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 103,31 (excl. BTW)
125,01 (in. BTW)
buy with
Distileerderij Glengyle
Bottelaar OB
Serie Blue text in age stamp
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 01.05.2023
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd 16
Cask Type 60% Sherry, 35% Bourbon, 5% Rum
Vatnummer Bottle code 23/90
Alcohol percentage 46
Inhoud 0,70
Conditie
Etiket Perfect
Voorraad

Professionele reviews

BOW (90)

Een Perfecte Balans van Bourbon en Sherry

Glengyle Distillery presenteert een opmerkelijke toevoeging aan hun assortiment: de Kilkerran 16 Jaar Oud 2022 editie. Gedistilleerd in de gerenommeerde Glengyle Distillery en gebotteld in 2022, belichaamt deze expressie het hoogtepunt van 16 jaar rijping. Met een evenwichtige combinatie van 70% ex-Bourbon en 30% ex-Sherry vaten, biedt deze whisky een harmonieus samenspel van smaken en een reis naar het hart van Kilkerran's vakmanschap. Ga met ons mee terwijl we ons verdiepen in het verhaal van deze uitzonderlijke release.

Gerijpt tot in perfectie:
De Kilkerran 16 Jaar Oud 2022 editie is het resultaat van zorgvuldige rijping in zorgvuldig geselecteerde vaten. De spirit heeft 16 jaar gerijpt, waardoor het de unieke kenmerken van zowel ex-Bourbon als ex-Sherry vaten kon opnemen. De invloed van de Bourbon vaten brengt tonen van vanille, karamel en eiken naar voren, terwijl de Sherry vaten rijke fruitige en kruidige ondertonen bijdragen. De combinatie creëert een whisky die zowel complex als gebalanceerd is.

Proefnotities:
Bij het inschenken van een glas Kilkerran 16 Jaar Oud, vult een betoverend aroma van boomgaardvruchten, honing en een vleugje chocolade de lucht. Op de tong ontvouwen zich lagen van smaken. Zoete tonen van honingraat, rijpe bessen en toffee vermengen zich naadloos met hints van kaneel, nootmuskaat en een zachte toets van eikenhout. Het mediumlichaam en de gladde textuur van de whisky maken het een genot om te proeven, terwijl het goed geïntegreerde alcoholpercentage van 46% diepte en karakter toevoegt.

Vakmanschap en traditie:
De Glengyle Distillery, bekend om zijn toewijding aan traditionele whiskyproductiemethoden, heeft deze 16 jaar oude expressie zorgvuldig vervaardigd met precisie en expertise. De combinatie van ex-Bourbon en ex-Sherry vaten toont de toewijding van de distilleerderij om whisky's te creëren die zowel erfgoed als innovatie belichamen. Deze limited edition release is een bewijs van hun vakmanschap en passie voor het produceren van uitzonderlijke single malts.

Een whisky voor alle gelegenheden:
De Kilkerran 16 Jaar Oud 2022 editie is een veelzijdige whisky die op verschillende gelegenheden genoten kan worden. Of het nu puur gedronken wordt om de complexe smaken te waarderen, in combinatie met een goede sigaar of als basis voor een klassieke whiskycocktail, het biedt een scala aan mogelijkheden om te verkennen. De evenwichtige aard en zorgvuldig uit

gebalanceerde profiel maken het een uitstekende keuze voor zowel whisky-liefhebbers als beginners in de wereld van single malts.

Conclusie:
De Kilkerran 16 Jaar Oud 2022 editie, gedistilleerd bij Glengyle Distillery en gebotteld in 2022, is een bewijs van het vakmanschap en de expertise van Kilkerran's whiskyproductie. Met zijn evenwichtige combinatie van ex-Bourbon en ex-Sherry vaten toont het het harmonieuze samenspel van smaken dat Kilkerran whisky's zo boeiend maakt. Deze release nodigt whisky-liefhebbers uit op een reis van smaak en traditie, waarbij ze het vakmanschap en de kwaliteit ervaren die Kilkerran tot een gerespecteerde naam in de whiskywereld hebben gemaakt.

Kilkerran - 16 Years Old 2023 46% NV

Aan favorieten toegevoegd