Shinshu Mars 6 Years Old Single Cask 3202 For The Netherlands 62% 2016


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 150,00 (excl. BTW)
181,50 (in. BTW)
buy with
(max. 11)
Distileerderij The Mars Shinshu Distillery
Bottelaar OB
Serie Single Cask Komagatake
Gebotteld voor The Netherlands
Gedistilleerd op 2016
Gebotteld 2022
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd 6
Cask Type Bourbon
Vatnummer 3202
Alcohol percentage 62
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 11

Professionele reviews

BOW (88.50)

Verkenning van de Mars Shinshu-distilleerderij 6 jaar oude single cask 3202 voor Nederland 62% Single Cask Komagatake

Japan heeft een welverdiende reputatie opgebouwd voor het produceren van uitzonderlijke whisky's, en de Mars Shinshu-distilleerderij staat als een schitterend voorbeeld van het vakmanschap en de kwaliteit van het land. Verscholen in de pittoreske Japanse Alpen heeft de Mars Shinshu-distilleerderij sinds 1985 haar kunst verfijnd, waarbij traditionele technieken worden gecombineerd met innovatie om werkelijk opmerkelijke dranken te creëren. Een van hun gewaardeerde aanbiedingen is de Mars Shinshu-distilleerderij 6 jaar oude single cask 3202 voor Nederland 62% Single Cask Komagatake, een whisky die de meesterschap van de distilleerderij laat zien.

De Mars Shinshu-distilleerderij: Een erfenis van uitmuntendheid

Gelegen in de prefectuur Nagano, profiteert de Mars Shinshu-distilleerderij van de ongerepte bergachtige omgeving, waar het water puur stroomt en de lucht helder is. Deze idyllische omgeving vormt het perfecte decor voor whiskyproductie. De distilleerderij omarmt zowel traditionele Schotse methoden als een unieke Japanse gevoeligheid, waardoor hun whisky's zich onderscheiden.

Single Cask Komagatake: Een onderscheidende expressie

De Mars Shinshu-distilleerderij 6 jaar oude single cask 3202 voor Nederland 62% Single Cask Komagatake is een limited edition-release die de diepte en complexiteit van hun whisky laat zien. Vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde gemoute gerst en gedistilleerd met behulp van traditionele pot stills, is deze expressie een getuigenis van het vakmanschap van de distilleerderij.

Gedurende zes jaar gerijpt in een enkele vat, heeft deze whisky ruimschoots de tijd gehad om zijn karakter en rijpheid te ontwikkelen. De invloed van het eikenhouten vat komt naar voren en geeft rijke smaken en aroma's die de zintuigen boeien. Elke fles vertegenwoordigt een unieke en enkele ervaring, aangezien geen twee vaten ooit exact hetzelfde zijn.

Smaak en aroma's: Een reis voor de zintuigen

De Mars Shinshu-distilleerderij 6 jaar oude single cask 3202 voor Nederland 62% Single Cask Komagatake biedt een zintuiglijke reis als geen ander. In de neus mag je een heerlijke wisselwerking van fruitige tonen verwachten, met hints van appels, peren en citruszest. Het gehemelte onthult een complex samenspel van smaken, met een harmonieuze mix van honingzoete tonen, warme kruiden en een subtiele houttoets. Het hogere alcoholpercentage van 62% versterkt de intensiteit van de smaakervaring

, met een krachtig en robuust profiel.

De afdronk: Blijvende uitmuntendheid

Terwijl de smaken vervagen, laat de afdronk van deze whisky een blijvende indruk achter. Een gladde en fluweelzachte textuur omhult het gehemelte, met lang aanhoudende tonen van karamel, geroosterde noten en een subtiele rokerigheid die diepte en intrige toevoegt.

Conclusie:

De Mars Shinshu-distilleerderij 6 jaar oude single cask 3202 voor Nederland 62% Single Cask Komagatake getuigt van het vakmanschap en de toewijding van de Mars Shinshu-distilleerderij. Met zijn onderscheidende smaken, prachtige aroma's en onberispelijk vakmanschap is deze limited edition-release een waar juweel voor whiskyliefhebbers en verzamelaars. Elke slok biedt een glimp van de passie en expertise die nodig zijn om uitzonderlijke Japanse whisky te creëren, waardoor het een must-try is voor liefhebbers die iets echt bijzonders zoeken.


Aan favorieten toegevoegd