Wijn van het seizoen Zomer 2022

Door Sarah Heller MW
Chateau Batailley 2015
Chateau Batailley uitverkocht Chateau Batailley bekijk wijn van het seizoen

Sarah Heller MW is wijnexpert, beeldend kunstenaar en ook nog eens de jongste Master of Wine in Azië-Pacific. Haar twee grote passies – kunst en wijn – komen samen in een bijzonder project onder de naam Visual Tasting Notes: een unieke en innovatieve manier om wijnen te beschrijven.

Hellers visuele proefnotities zijn digitale collages waarin zowel de body en structuur (zuren, tannines) van de wijn als de aroma-, kleur- en smaakcomponenten op harmonieuze wijze samenkomen. De collages moeten van boven naar beneden worden gelezen, waarbij je de omtrek als de "vorm" van de wijn moet zien. Daarnaast is elk beeld, volgens Sarah zelf, “zo subtiel of flamboyant als de wijn vereist”. Omdat wij zeer onder de indruk zijn van deze totaal nieuwe manier om wijnen te beschrijven, hebben wij Sarah gevraagd om elk seizoen een ​​van onze wijnen te proeven, te beschrijven en hier een kunstwerk van te maken.

De (visual) tasting note van deze zomer is Chateau Batailley 2015 - "Mahonie- en palissanderhout, gedroogde pruimen en exotische kruiden; daarna een fijne zuurgraad, sensueel mondgevoel, vijgen. Onverwacht lage tannines en een fijne bite in de afdronk."

Sarah zal elk seizoen één van onze wijnen proeven, niet geheel toevallig onze Wijn van het Seizoen, en een visual tasting note van de wijn voor ons maken die op de website te zien zal zijn. Stay tuned!

Aan favorieten toegevoegd