Wijn van de maand September 2020

Door Sarah Heller MW
La Sangre de Jonata Syrah 2009
Jonata € 89,00 excl. BTW € 107,69 in. BTW La Sangre de Jonata SyrahJonata - bekijk wijn van de maand

Sarah Heller MW is wijnexpert, beeldend kunstenaar en ook nog eens de jongste Master of Wine in Azië-Pacific. Haar twee grote passies – kunst en wijn – komen samen in een bijzonder project onder de naam Visual Tasting Notes: een unieke en innovatieve manier om wijnen te beschrijven.

Hellers visuele proefnotities zijn digitale collages waarin zowel de body en structuur (zuren, tannines) van de wijn als de aroma-, kleur- en smaakcomponenten op harmonieuze wijze samenkomen. De collages moeten van boven naar beneden worden gelezen, waarbij je de omtrek als de "vorm" van de wijn moet zien. Daarnaast is elk beeld, volgens Sarah zelf, “zo subtiel of flamboyant als de wijn vereist”. Omdat wij zeer onder de indruk zijn van deze totaal nieuwe manier om wijnen te beschrijven, hebben wij Sarah gevraagd om maandelijks een ​​van onze wijnen te proeven, te beschrijven en hier een kunstwerk van te maken.

De (visual) tasting note van de maand mei is Jonata - La Sangre de Jonata Syrah 2009: cacao, drop, chocoladetaart en gedroogde vijg: zacht en soepel met mooi doorlopende zuren; geconcentreerd zonder dat het too much is. Specerijen, aardse en bossige tonen en wat cederhout in de afdronk.

Sarah zal elke maand één van onze wijnen proeven, niet geheel toevallig onze Wijn van de Maand, en een visual tasting note van de wijn voor ons maken die op de website te zien zal zijn. Stay tuned!