Wijn van de maand Oktober 2020

Door MW Sarah Heller
Yattarna 2012
Penfolds € 79,00 excl. BTW € 95,59 in. BTW Yattarna bekijk wijn van de maand

Sarah Heller MW is wijnexpert, beeldend kunstenaar en ook nog eens de jongste Master of Wine in Azië-Pacific. Haar twee grote passies – kunst en wijn – komen samen in een bijzonder project onder de naam Visual Tasting Notes: een unieke en innovatieve manier om wijnen te beschrijven.

Hellers visuele proefnotities zijn digitale collages waarin zowel de body en structuur (zuren, tannines) van de wijn als de aroma-, kleur- en smaakcomponenten op harmonieuze wijze samenkomen. De collages moeten van boven naar beneden worden gelezen, waarbij je de omtrek als de "vorm" van de wijn moet zien. Daarnaast is elk beeld, volgens Sarah zelf, “zo subtiel of flamboyant als de wijn vereist”. Omdat wij zeer onder de indruk zijn van deze totaal nieuwe manier om wijnen te beschrijven, hebben wij Sarah gevraagd om maandelijks een ​​van onze wijnen te proeven, te beschrijven en hier een kunstwerk van te maken.

De (visual) tasting note van de maand mei is Penfolds Yattarna 2012 - "zeer fijn, licht en transparant met tonen van citroengras, yuzu en limoen. Glijdt sierlijk en soepel door de mond, bijna gewichtloos maar met een intense, aanhoudende smaak. Rijke tonen op de achtergrond, zonder dat het ergens zwaar wordt. Afsluitend een mooi pure, minerale afdronk."

Sarah zal elke maand één van onze wijnen proeven, niet geheel toevallig onze Wijn van de Maand, en een visual tasting note van de wijn voor ons maken die op de website te zien zal zijn. Stay tuned!