Wijnen van Artadi

ProducentNaam Jaar l. Parker
Robert Parker is 's werelds meest toonaangevende wijnrecensent. Beoordelingen lopen van 50 tot 100 punten.
Overige
Proefnotities van andere wijnprofessionals zoals WineSpectator, James Suckling, Burghound, Jasper Morris, Vinous, Je Dunnuck, Decanter. Beoordelingen lopen van 50 tot 100 punten.
JR/RG
Proefnotities van Jancis Robinson of Rene Gabriel op een schaal van 10 - 20 punten.
BOW
Beoordelingen van het Best of Wines proefpanel
#
Aantal flessen in voorraad
Prijs (incl. BTW)
Artadi • El Carretil 2015 0,75 96 95 9 4 € 139,95 € 169,34
Artadi • Santa Cecilia 2015 0,75 92 91 8.5 4 € 72,00 € 87,12
Artadi • El Carretil 2016 0,75 97 94 17 2 € 143,00 € 173,03
Artadi • Vinas de Gain Blanco 2015 0,75 2 € 23,95 € 28,98
Artadi • Vinos de Parcela 2018 0,75 8 1 € 365,00 € 441,65

Artadi

Artadi is te vinden in het hart van de Rioja streek. In 1985 verenigen een aantal druiventelers zich en besluiten zij om gezamenlijk Artadi op te richten. Destijds was Artadi een coöperatieve bodega. Na een aantal jaar wordt de leiding overgenomen door twee families, Lacalle en Laorden, die ervoor zorgen dat Artadi een onafhankelijk wijnhuis is geworden.

De ervaringen en tradities van hun grootouders zijn een belangrijke inspiratiebron. Dit wordt gecombineerd met moderne technieken, zodat de hoogst mogelijke kwaliteit behaald kan worden. De focus ligt dan ook op het produceren van terroir-gedreven wijnen die hun omgeving goed weerspiegelen. Daarom zijn alle werkzaamheden gebaseerd op de biologische en biodynamische landbouw principes. Op deze manier wordt de biodiversiteit in de wijngaarden verhoogd. Iets wat de kwaliteit van de wijnranken en trossen ten goede komt.

Tempranillo is het enige druivenras waarmee gewerkt wordt. Volgens Artadi, worden de wijnen al gemaakt in de wijngaard en zit het geheim in de rijping. De vinificatie verloopt ook zo natuurlijk mogelijk; er wordt enkel gebruikt gemaakt van inheemse gisten en er wordt bijna geen gebruik gemaakt van sulfiet. De vinificatie vindt plaats in grote, open vaten van hout. De maceratie duurt 1 á 2 dagen en daarna start de fermentatie die 10-12 dagen aanhoudt. Na de malolactische vergisting worden de wijnen gerijpt in nieuwe barriques van Frans eiken.

Het portfolio omvat vier verschillende lijnen, waaronder de Artadi range met onder andere vijf single vineyard cuvées. Dit zijn de Quintanilla, San Lazaro, Valdeginés, La Poza de Ballesteros en El Carretil. Daarnaast brengt het huis ook een cava op de markt, gemaakt van 100% Viuara. Stuk voor stuk zijn het unieke en prachtige wijnen.

De wijnen worden niet voor niets op regelmatige basis met hoge scores van befaamde wijncritici beloond!

Lees meer
Artadi
Aan favorieten toegevoegd