Dit domein wordt samen met François Raveneau gezien als de beste wijnproducent in de Chablis regio. Het domein is familie bezit en maakt al wijn sinds 1931, gebruik makend van de Chardonnay en Pinot Noir druif. Vincents zoon René werkt al sinds 1976 op het domein en is de huidige directeur.
Hoewel zijn vader in het begin kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikte, hij behandelde de grond en de druivestokken met het grootste respect. Later ging ook Vincent over naar biodynamische teelt en de resultaten waren toen veelbelovend. Het domein is een van de weinigen in de Chablis die oude eiken houten vaten gebruikt voor de élevage. Het is noodzakelijk om de wijnen hun kracht en structuur te geven, zonder dat de karakteristieken van de wijngaard verloren gaan.
Het domein produceert 9 verschillende wijnen, waaronder een rode Bourgogne, de Irancy, gemaakt van pinot noir. De topwijnen bestaan uit twee Grand Crus: de Les Clos (1.7 ha) en de Les Preuses (1 ha). Het zijn massieve, door mineralen gedomineerde wijnen die minimaal 8 jaar nodig hebben om op dronk te komen en hun ware potentieel laten zien.
Dauvissat maakt ook enkele premier cru wijnen, onder andere uit de wijngaard La Forest, Séchet, Vaillons en sinds 2013 Montée de Tonnerre. De gewone Chablis van Dauvissat wordt gemaakt van een wijngaard naast La Forest en is de meest zeldzame. De petit Chablis komt van een enkele wijngaard dat net boven de grand cru Les Clos ligt en is lichter met meer fruit.
De beste jaren voor de grands crus and premier crus zijn: 1990, 1996, 2002, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012 and 2014. Sommige wijnen worden ook gebottled onder de baan Dauvissat-Camus (Camus is de meisjesnaam van de moeder van Vincent).
Lees meer