Wijnen van Chateau Larcis-Ducasse

Chateau Larcis-Ducasse

De geschiedenis van Larcis Ducasse gaat terug tot de 16e eeuw, waar de wijnen bekend stonden om hun hoge kwaliteit en zeer populair waren. In 1867 kreeg het Chateau op de Wereldtentoonstelling van Parijs een gouden medaille voor de kwaliteit van de wijnen en het geweldige terroir. In die tijd produceerde eigenaar Pierre Ducasse 15 tot 20 "tonneaus" (houten vaten van 900 liter).

In 1893 kocht Henry Raba, afstammeling van een bekende Bordeaux-familie van wijnhandelaren, Chateau Larcis Ducasse. In 2002 zou de familie het beheer van het chateau overdragen aan Nicolas Thienpont. In 2012 werd Chateau Larcis Ducasse gepromoveerd tot 1er Grand Cru Classé status in de wijnclassificatie van Saint Emilion.

Vandaag de dag blijft Château Larcis Ducasse eigendom van de afstammelingen van de familie Raba.

De wijngaarden van Larcis Ducasse meten ruim 11 hectare. De productie ligt rond de 34.000 flessen. De druivenrassen zijn 78% Merlot, 22% Cabernet Franc.

Het terroir van de Larcis Ducasse wijngaarden bestaat uit een kalk-klei-kalk plateau en heuvels.

Naast Chateau Larcis Ducasse wordt een tweede wijn geproduceerd, genaamd Murmure de Larcis Ducasse.

De wijnen van Larcis Ducasse worden hoog gewaardeerd. De 2005 kreeg 100 Robert Parker punten, de 2015-2022 worden hoog in de 90's punten gewaardeerd.

Lees meer
Chateau Larcis-Ducasse
Aan favorieten toegevoegd