Het Australische landschap biedt een mix van uitgestrekte kustlijnen, weelderige regenwouden en enkele van de oudste bodems op aarde. Deze rijke diversiteit speelt een rol in de vorming van het karakter van de wijnen.
De verschillende terroirs, gekenmerkt door bodems en een speciaal klimaat, geven de wijnen een Europese charme. Regio's als Adelaide Hills en Yarra Valley produceren fruitige blends, terwijl Barossa Valley en McLaren Vale bekend staan om hun wereldberoemde kwaliteitswijnen.
De wijnproductie in Australië strekt zich uit over alle zes staten met een focus op de regio. New South Wales, Victoria en vooral South Australia spelen een belangrijke rol in de wijnproductie vanwege hun koelere klimaat, ideaal voor de druiventeelt. South Australia alleen al is goed voor bijna de helft van de wijnproductie van het land.
Australische wijnmakers tonen hun veelzijdigheid door te werken met een verscheidenheid aan wereldwijde druivenrassen, zoals Spaanse Tempranillo, Italiaanse Sangiovese en Georgische Saperavi. De verschillende klimaten hebben erkenning opgeleverd voor wijnen als Shiraz en Pinot Noir, die zowel de schoonheid van Australië als de uitmuntendheid van de gewaardeerde wijnindustrie weerspiegelen.
De Australische wijnmakers staan bekend om hun doorzettingsvermogen en combineren traditie met creativiteit om constant wijnen van topkwaliteit te maken. Australische wijnbouwdeskundigen van wereldklasse hebben geholpen om de wijngaarden van het land tot een van de beste ter wereld te maken.