Wijnen van Jim Barry

Jim Barry

In de prachtige Clare Valley in Zuid-Australië is het wijnhuis van Jim Barry te vinden. Het was Jim Barry’s droom om Australische riesling van wereldklasse te maken in één van de mooiste wijnregio’s van het land. In 1947 studeert Jim als oenoloog af aan de Roseworthy Agricultural College en was daarmee de eerste gekwalificeerde wijnmaker in Clare Valley. Jim Barry heeft op dat moment een indrukwekkend CV, met onder andere 22 jaar werkervaring bij de coöperatie Clarevale en de oprichting van Taylor Wines voor de familie Taylor. Uiteindelijk besluit hij om zijn eigen wijnhuis te beginnen, wat inmiddels is uitgegroeid tot een echt familiebedrijf. Zo staat op dit moment alweer de derde generatie aan het hoofd van het bedrijf.

Het wijnhuis Jim Barry Wines heeft 17 verschillende wijngaarden in Clare Valley en twee wijngaarden in Coonawarra. De totale oppervlakte van de wijngaarden in Clare Valley bedraagt wel 320 hectare! Elke wijngaard heeft zijn eigen bodemprofiel en microklimaat. De belangrijkste wijngaarden zijn: The Armagh, The Florita, The Lodge Hill en The Old Penola Cricket Ground. Van deze percelen worden zogeheten single vineyard wijnen gemaakt. De belangrijkste druivenrassen zijn shiraz, riesling en cabernet sauvignon. Daarnaast experimenteert Jim ook met het Griekse ras assyrtiko. De Armagh Shiraz is het vlaggenschip van het wijnhuis. De Armagh rijpt gemiddeld 14 maanden op eikenhouten vaten waarvan 70% Frans eiken en 30% Amerikaans. De 2016 vintage kreeg een indrukwekkende 99 punten toebedeeld van James Suckling. De rieslingwijnen van Jim Barry Wines worden koel vergist om de primaire smaakaroma’s te behouden. De wijnen zijn puur, elegant en hebben verfrissende zuren.

Jim Barry was een echte wijnpionier in Australië en het huis weet nog altijd schitterende wijnen te produceren van hoge kwaliteit. Dit zijn echte premium Nieuwe-Wereldwijnen, met 2016 als iconische vintage.

Lees meer
Jim Barry


Aan favorieten toegevoegd