Wijnen van Cloudburst

Cloudburst

Cloudburst is gevestigd in het zuidwesten van de Margaret River in Australië, een district dat bekend staat om zijn biodiversiteit en ecologische zelfstandigheid. Dit Australische wijnhuis omarmt zijn thuisbasis dan ook grote trots en respect. Cloudburst biedt een gedegen, maar hoge kwaliteit assortiment aan Australische wijnen van zowel Chardonnay,- Cabernet Sauvignon- en Malbec-wijnen. Een voorbeeld van de meest gewaardeerde Cloudburst-wijnen is de Cloudburst 2013 Chardonnay, een fruitige en medium-bodied witte wijn met tonen van gember en citrus.

Het wijnhuis ligt op de grens van het Nationaal Park Leeuwin-Naturaliste, op slechts 3,2 km afstand van de kust van de Indische Oceaan. Koele zeewind zorgt ervoor dat de druiven in een rustig tempo rijpen, wat resulteert in de beste kwaliteit en complexiteit van smaak.

Cloudburst werkt alleen volgens een biodynamische methodieken, dit houdt dan ook in dat het natuurlijke rijpingsproces van de druiven zo min mogelijk wordt onderbroken. De wijnstokken worden onderhouden met behulp van het gebruik van biologische voeding zoals zeewier, visemulsies en andere homeopathische middelen. Opmerkelijk genoeg worden de druiven bij Cloudburst niet handmatig geïrrigeerd. De wortels van de wijnstokken staan blootgesteld aan een natuurlijke, seizoensgebonden watercyclus, die zorgt voor een constante toevoer van water. Om deze redenen is Cloudburst-wijn een loyale vertegenwoordiger van de ecologische zelfvoorziening van de Margaret River-regio!

Gezien de natuurlijke rijping van de druiven grijpen de experts van Cloudburst zo min mogelijk in bij de natuurlijke rijpingsprocessen. De druiven worden handmatig geoogst zonder het gebruik van machines, waarna de druiven in kleine hoeveelheden worden verwerkt om de versheid en rijpheid van de druiven te waarborgen. De wijngaarden worden blootgesteld aan diverse omgevingsfactoren, zoals het bezoek aan wilde dieren die in de omgeving wonen. Op deze manier wordt Cloudburst-wijn geproduceerd volgens biodynamische productiemethodieken en respecteert het wijnhuis de natuurlijke cycli van het leven!

Cloudburst wordt momenteel geleid door eigenaar Will Berliner, een Amerikaanse bioloog die besloot zijn nieuwe leven in Australië te beginnen als wijnproducent.

Lees meer
Cloudburst

Wijnen van van Cloudburst

 |   | 


Aan favorieten toegevoegd