Kavalan Selection Vinho Barrique Cask W151210073A Bottled for The Netherlands 55.6% 2015


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 145,00 (excl. BTW)
175,45 (in. BTW)
buy with
Distileerderij Kavalan
Bottelaar OB
Serie Selection Vinho Barrique
Gebotteld voor The Netherlands
Gedistilleerd op 10.12.2015
Gebotteld 07.09.2021
Land Taiwan
Streek Yuan-Shan, Yilan
Leeftijd 5
Cask Type Vinho Barrique
Vatnummer W151210073A
Alcohol percentage 55.6
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad

Professionele reviews

BOW (89)

Een Smaakexplosie van Taiwan's Beste Whiskyproducent

Als het op whiskyproductie aankomt, is Taiwan misschien niet het eerste land dat in je opkomt. Toch heeft Kavalan snel Taiwan op de wereldwijde whiskymarkt gezet en is het uitgegroeid tot de nummer één whiskyproducent van het land. Wat Kavalan onderscheidt, is niet alleen vakmanschap van het hoogste niveau, maar ook de unieke locatie in de provincie Yilan, noordoostelijk Taiwan, waar de distilleerderij zijn naam aan ontleent.

De Kavalan-distilleerderij profiteert van de ongerepte omgeving van de provincie Yilan, met zijn zuivere waterbronnen en frisse lucht, wat een ideale setting creëert voor whiskyproductie. Als gevolg hiervan hebben Kavalan-whisky's unieke kwaliteiten die internationale erkenning hebben gekregen en zeer gewild zijn bij whiskyliefhebbers over de hele wereld.

Een opvallende release van Kavalan is de Kavalan Selection Vinho Barrique Cask W151210073A Gebotteld voor Nederland. Deze whisky is gedistilleerd op 10 december 2015 en zorgvuldig gerijpt in Vinho Barrique-vaten, wat resulteert in een whisky die zowel qua smaak als complexiteit echt uitzonderlijk is.

De Vinho Barrique-vaten die gebruikt worden in het rijpingsproces worden betrokken uit Portugal en hebben voorheen een versterkte wijn genaamd Vinho bevat. Deze vaten geven unieke karakteristieken aan de whisky, wat resulteert in een heerlijke samensmelting van smaken. Het gebruik van Vinho Barrique-vaten is een handelsmerk geworden van Kavalan, en deze specifieke expressie toont het vakmanschap waarmee zij deze vaten hanteren.

Met een alcoholpercentage van 55,6% ABV, is deze Kavalan Selection botteling krachtig. Het hoge alcoholgehalte zorgt ervoor dat de smaken geïntensiveerd worden, wat een meeslepende proefervaring biedt. Elke slok onthult een overvloed aan complexe tonen, met een perfecte balans tussen fruitigheid en kruidigheid.

De neus van deze whisky is uitnodigend, met een boeket van rijp fruit, waaronder bessen en tropische tonen, die harmonieus samensmelten met subtiele eikenhout- en vanilletonen. Op de tong komt de rijkdom van de Vinho Barrique-vaten naar voren, terwijl lagen gedroogd fruit, honing en pure chocolade zich vermengen met hints van kruiden, waardoor een symfonie van smaken ontstaat die lang blijft hangen na elke slok.

De Kavalan Selection Vinho Barrique Cask W151210073A Gebotteld voor Nederland is werkelijk een smaakexplosie die speciaal geselecteerd is voor de Nederlandse markt. De unieke kenmerken maken het een opvallende toevoeging aan elke whisky

collectie of een gedenkwaardige keuze voor wie op zoek is naar een uitzonderlijke dram.

Als de meest bezochte whiskydistilleerderij ter wereld blijft Kavalan grenzen verleggen en opmerkelijke whisky's creëren die het hart van whiskyliefhebbers wereldwijd veroveren. De Kavalan Selection Vinho Barrique Cask W151210073A Gebotteld voor Nederland getuigt van hun toewijding aan excellentie en innovatie.

Of je nu een whiskyliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar nieuwe smaken, deze Kavalan-expressie biedt een boeiende reis door de subtropische landschappen van Taiwan en levert een werkelijk onvergetelijke whisky-ervaring.

Kavalan - Selection Vinho Barrique Cask W151210073A Bottled for The Netherlands 55.6% 2015

Aan favorieten toegevoegd