Glen Grant 34 Years Old The Single Malts of Scotland Cask 1856 54.7% 1973


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Glen Grant
Bottelaar Speciality Drinks Ltd
Serie The Single Malts of Scotland
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 06.07.1973
Gebotteld 22.04.2008
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 34
Cask Type Sherry Puncheon
Vatnummer 1856
Alcohol percentage 54.7
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (89)

Een Betoverende Reis van Smaak

De wereld van whisky wordt verfraaid met schatten die de zintuigen prikkelen en een glimp bieden in de rijke geschiedenis van het vakmanschap. Onder deze juweeltjes schittert de Glen Grant 34 jaar oud The Single Malts of Scotland Cask 1856 als een uitzonderlijke single malt whisky. Gedistilleerd op 6 juli 1973 en gebotteld op 22 april 2008 door de gerenommeerde onafhankelijke bottelaar Speciality Drinks Ltd, eigendom van The Whisky Exchange, maakt deze expressie deel uit van The Single Malts of Scotland serie. Gerijpt in een Sherry Puncheon vat 1856, belooft deze whisky ons mee te nemen op een betoverende reis door zijn unieke smaken en kenmerken.

Een Destillatie van Tijd:
Glen Grant, een gerenommeerde distilleerderij gelegen in het hart van de Speyside regio, heeft een langdurige reputatie opgebouwd in het produceren van uitzonderlijke whisky's. De 34 jaar oude expressie uit de The Single Malts of Scotland serie is een bewijs van hun toewijding aan kwaliteit en vakmanschap. Gedistilleerd in 1973, vertegenwoordigt deze whisky een destillatie van tijd, waarbij de essentie van tientallen jaren rijping in een Sherry Puncheon vat wordt vastgelegd.

Rijping in een Sherry Puncheon:
De keuze voor een Sherry Puncheon vat voor rijping voegt een kenmerkende touch toe aan de whisky, waarbij deze wordt doordrenkt met de rijke smaken van sherry en de diepte van het eikenhout. Vat 1856, zorgvuldig geselecteerd voor deze expressie, heeft de spirit de mogelijkheid gegeven om gedurende 34 jaar een complex profiel te ontwikkelen. De interactie tussen de whisky en het vat heeft geresulteerd in een symfonie van smaken en aroma's, waardoor een verfijnde en genuanceerde whisky is ontstaan.

Proefnotities:
Bij het inschenken van een glas Glen Grant 34 jaar oud The Single Malts of Scotland Cask 1856 wordt men begroet met een diep amberkleur, wat het lange rijpingsproces weerspiegelt. De neus verleidt met tonen van gedroogd fruit, gekarameliseerde suiker en een vleugje specerijen. Op het gehemelte ontvouwen zich lagen van complexiteit, waarbij smaken van pure chocolade, gestoofd fruit, geroosterde amandelen en een subtiele ondertoon van eikenhout naar voren komen. De fluweelzachte textuur van de whisky bedekt het gehemelte en leidt naar een lange en bevredigende afdronk, met een aanhoudende zoetheid en een vleugje verwarmende specerijen.

De The Single Malts of Scotland Serie:
De The Single Malts of Scotland serie van Speciality Drinks Ltd staat bekend om haar toewijding om u

itzonderlijke whisky's te selecteren en bottelen. Elke release vertegenwoordigt een unieke expressie van het karakter van de distilleerderij en toont het vakmanschap van de whisky maker. De Glen Grant 34 jaar oud Cask 1856 is een schitterend voorbeeld van de kwaliteit en aandacht voor detail die in elke fles wordt gestoken.

Conclusie:
De Glen Grant 34 jaar oud The Single Malts of Scotland Cask 1856 is een whisky die de essentie van tijd, vakmanschap en de kunst van rijping belichaamt. Met zijn rijke smaken, verfijnde karakter en de invloed van het Sherry Puncheon vat, biedt het een betoverende ervaring voor whiskyliefhebbers. Als onderdeel van The Single Malts of Scotland serie is deze expressie een getuigenis van de toewijding en passie van de onafhankelijke bottelaar Speciality Drinks Ltd. Voor degenen die het voorrecht hebben om van deze buitengewone whisky te genieten, belooft het een reis van smaken die een blijvende indruk achterlaat.


Aan favorieten toegevoegd