Highland Park 23 Years Old Lonach Collection 50.9% 1984


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Highland Park
Bottelaar Duncan Taylor
Serie Lonach Collection
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1984
Gebotteld 2008
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd 23
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 50.9
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (88)

Highland Park 23 Years Old Lonach Collection Duncan Taylor 50.9% is een limited edition single malt whisky afkomstig van de Highland Park-distilleerderij, gelegen op de Orkney-eilanden in Schotland. Deze specifieke expressie werd uitgebracht als onderdeel van de Lonach Collection door onafhankelijke bottelaar Duncan Taylor.

Met een rijping van in totaal 23 jaar in eikenhouten vaten, biedt deze whisky een complex en goed uitgebalanceerd smaakprofiel dat zelfs de meest veeleisende whiskyconnaisseurs zal imponeren. In de neus vermengen tonen van heide, honing en vanille zich met subtiele hints van rook en turf.

Op het gehemelte is Highland Park 23 Years Old Lonach Collection Duncan Taylor rijk en vol van smaak, met een balans tussen zoete en hartige smaken. De eerste smaak is zoet en honingachtig, met tonen van abrikoos, vanille en karamel. In het midden van het gehemelte komt een explosie van kruiden, met smaken van kaneel, nootmuskaat en zwarte peper. De afdronk is lang en verwarmend, met een zachte rokerigheid die op de tong blijft hangen.

Met een alcoholpercentage van 50,9% is deze whisky krachtig, maar het hogere alcoholgehalte zorgt ervoor dat de smaken en aroma's intenser zijn, wat zorgt voor een bevredigende en smaakvolle ervaring. Het wordt aanbevolen om een scheutje water toe te voegen om het volledige smaakprofiel van deze uitzonderlijke whisky vrij te geven.

De verpakking van Highland Park 23 Years Old Lonach Collection Duncan Taylor is ook opmerkelijk. De fles heeft een klassiek ontwerp, met een eenvoudig etiket en een kurken stop. De diep amberkleur van de whisky wordt prachtig gepresenteerd in de heldere glazen fles, wat zorgt voor een aantrekkelijke toevoeging aan elke whiskycollectie.

Al met al is Highland Park 23 Years Old Lonach Collection Duncan Taylor een uitzonderlijke whisky die elke whisky-liefhebber zal verrassen. Het complexe smaakprofiel, de balans tussen zoete en hartige tonen, en de lange, verwarmende afdronk maken het een must-try voor liefhebbers van Highland Park en single malt whisky in het algemeen. Of je het nu puur drinkt of combineert met je favoriete gerechten, deze whisky zal zorgen voor een gedenkwaardige en plezierige whisky-ervaring.


Aan favorieten toegevoegd