Highland Park 17 Years Old First Cask 57.8% 2003


4.5 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Highland Park
Bottelaar Whisky Import Nederland
Serie First Cask
Gebotteld voor WIN dranken B.V.
Gedistilleerd op 2003
Gebotteld 2021
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd 17
Cask Type Butt
Vatnummer
Alcohol percentage 57.8
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (86)

Highland Park 17 Jaar Oud First Cask: Een Betoverende Whisky-ervaring

Highland Park staat bekend om het produceren van uitzonderlijke whisky's die de zintuigen weten te betoveren met hun unieke smaken en aroma's. De Highland Park 17 Jaar Oud First Cask, gedistilleerd in 2003 en gebotteld in 2021 door de onafhankelijke bottelaar eigendom van First Cask Whisky Import Netherlands, is een ware parel in de wereld van whisky. Deze limited edition release biedt een opmerkelijke proefervaring en toont het opmerkelijke vakmanschap en karakter waar Highland Park bekend om staat.

1. Een Whisky van Onderscheid:
De Highland Park 17 Jaar Oud First Cask is zorgvuldig 17 jaar lang gerijpt, waardoor de whisky een rijk en complex karakter heeft kunnen ontwikkelen. Gedistilleerd in 2003, heeft het zich prachtig ontwikkeld en de smaken en aroma's van de eiken vaten geabsorbeerd, resulterend in een whisky van uitzonderlijke kwaliteit.

2. Betoverende Proefnotities:
De neus van de Highland Park 17 Jaar Oud First Cask onthult een heerlijke combinatie van gekarameliseerd rood fruit, vermengd met zilte invloeden van de zee. Mint- en eucalyptusnoten voegen een verfrissend element toe, terwijl hints van bessen en kersen een weelderig aroma creëren dat simpelweg onweerstaanbaar is.

3. Weelderig Smaakprofiel:
Als het gaat om smaak, verwent de Highland Park 17 Jaar Oud First Cask de smaakpapillen met een verscheidenheid aan smaken. Honing en karamel bieden een zoete en luxe basis, die doet denken aan warme vruchtengebak, vooral appel. De toevoeging van specerijen zoals munt en witte peper voegt diepte en complexiteit toe aan de whisky, terwijl subtiele hints van turfrook en zilte invloeden de algehele ervaring versterken.

4. Een Warme en Kruidige Afdronk:
Terwijl de reis door deze opmerkelijke whisky tot een einde komt, levert de afdronk een laatste explosie van smaak. Meer specerijen komen naar voren, waardoor een heerlijk warm gevoel ontstaat dat op de tong blijft hangen. Deze harmonieuze combinatie van smaken laat een blijvende indruk achter en nodigt uit om elk moment te koesteren.

5. Limited Edition Zeldzaamheid:
De Highland Park 17 Jaar Oud First Cask, gebotteld door de onafhankelijke bottelaar eigendom van First Cask Whisky Import Netherlands, is een limited edition release. Met zijn zeldzaamheid en exclusiviteit is deze whisky zeer gewild bij whiskyliefhebbers en verzamelaars. Het bezitten van een fles van deze uitzonderlijke expressie getuigt van waardering voor fijne whisky en het vakmanschap achter de creatie ervan.

Conclusie:
De

Highland Park 17 Jaar Oud First Cask is een whisky die de uitmuntendheid en het vakmanschap belichaamt waar Highland Park om bekend staat. Gedistilleerd in 2003 en 17 jaar gerijpt, biedt het een zintuiglijke reis als geen ander. Met zijn betoverende proefnotities, weelderig smaakprofiel en warme, kruidige afdronk is deze limited edition release een ware schat voor whiskyliefhebbers. Of het nu wordt genoten als verzamelobject of gewaardeerd om zijn opmerkelijke smaak, de Highland Park 17 Jaar Oud First Cask is een uitzonderlijke whisky die de geest belichaamt van Highland Park's toewijding aan kwaliteit en uitmuntendheid.


Aan favorieten toegevoegd