Laphroaig 25 Years Old Signatory Vintage Symington’s Choice Cask 3372 52.2% 1997


4.5 sterren - 2 professionele reviews
€ 725,00 (excl. BTW)
877,25 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Laphroaig
Bottelaar Signatory Vintage
Serie Cask Strength Collection Symington’s Choice
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 28.04.1997
Gebotteld 10.02.2023
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 25
Cask Type Bourbon Hogshead
Vatnummer 3372
Alcohol percentage 52.2
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

Serge Valentin (90)

This one's very dark for an ex-BB malt, but as we used to say in math (and malt) class, there are more exceptions than rules. Colour: full gold with copper hues. Nose: charcoal at first, old fireplace, guns, then meats and dried fish. Beef jerky, soot, coal dust, waxed papers, cigars, Aperol Spritz (apologies), eucalyptus wood… I find it curiously thick and 'sherried' for a bourbon hogshead, but we shan't complain as this one too is 'vastly superior'. With water: this kind of nutty and salty style that's rather to be found in deep-sherried Laphroaigs. Cherry liqueur, kirschwasser… Seriously, loving this, but what happened? Mouth (neat): beautifully weird, with some 7-up, lemonade, even Schweppes, then seawater, oysters, tobacco, liquorice wood… It is certainly not your average ex-bourbon Laphroaig. With water: no, this cannot be. If this was indeed a 'simple' bourbon cask, I'll eat a whole family-size Hawaiian pizza from Domino's, but I'll need proof. Finish: long, extremely good, with black raisins and loads of smoke. Comments: am I losing my mind? Or is someone gently pulling my leg? Ex-bourbon, really?

BOW (90)

De Pracht Ontdekken van Laphroaig 25 Jaar Oud Signatory Vintage Symington's Choice Cask 3372

Maak je klaar om een reis te maken naar ongeëvenaarde verfijning en verfijning met de Laphroaig 25 Jaar Oud Signatory Vintage Symington's Choice Cask 3372. Deze buitengewone single malt Scotch whisky is een testament aan de kunst van rijping en de onwankelbare toewijding aan uitmuntendheid. Gedistilleerd op 28 april 1997 en gebotteld op 10 februari 2023 door de gevierde onafhankelijke bottelaar Signatory Vintage voor hun gerenommeerde Cask Strength Collection Symington's Choice, belichaamt deze limited edition release de top van ambachtelijk whiskyvakmanschap.

Perfectionering van Rijping

Voor een kwart eeuw lang is de Laphroaig 25 Jaar Oud Signatory Vintage Symington's Choice Cask 3372 verzorgd en gerijpt in een zorgvuldig geselecteerde Bourbon Hogshead cask. Deze langdurige rijpingsperiode heeft de whisky in staat gesteld een diepe complexiteit en een exquise balans van smaken te ontwikkelen. Met elk jaar dat voorbijging, heeft de spirit de essentie van het eikenhout geabsorbeerd, resulterend in een whisky die de essentie van tijd en geduld belichaamt.

Een Symfonie van Smaken

Geur: Bij de eerste kennismaking onthult de Laphroaig 25 Jaar Oud Signatory Vintage Symington's Choice Cask 3372 een betoverende geur van turfrook, vermengd met de zoetheid van honing en de warmte van getoast eikenhout. Tonen van vanille en gedroogd fruit dansen subtiel op de achtergrond en prikkelen de zintuigen, uitnodigend tot anticipatie.

Smaak: Terwijl de vloeistof het gehemelte streelt, ontvouwt zich een symfonie van smaken. De kenmerkende turfrook van Laphroaig staat centraal, vergezeld van een harmonieuze fusie van rijke toffee, pure chocolade en hints van citruszeste. Golven van maritieme zoutigheid complimenteren de krachtige smaken, terwijl delicate specerijen diepte en intrige toevoegen.

Afdronk: De grandioze finale is een langdurige afdronk die de uitzonderlijke rijping van de whisky laat zien. Subtiele wervelingen van rook vermengen zich met nuances van eikenhout, en laten een spoor van fluweelzachte warmte en een vleugje zoete vanille achter. Het is een finale die nog lang in het geheugen blijft hangen, een bewijs van de uitmuntendheid van deze opmerkelijke expressie.

Een Trots voor Verzamelaars

De Laphroaig 25 Jaar Oud Signatory Vintage Symington's Choice Cask 3372 is niet alleen een whisky om van te genieten, maar ook een trotse toevoeging aan elke whisky

verzameling. Gebotteld als onderdeel van Signatory Vintage's prestigieuze Cask Strength Collection Symington's Choice, vertegenwoordigt deze limited edition release het toppunt van exclusiviteit en onderscheiding. Met slechts een beperkt aantal flessen geproduceerd, elk met zijn eigen unieke nummer, is het bezitten van een fles van deze exceptionele expressie een prestatie om te koesteren.

Conclusie

De Laphroaig 25 Jaar Oud Signatory Vintage Symington's Choice Cask 3372 is een whisky die de kunst van rijping en het streven naar uitmuntendheid belichaamt. Het zorgvuldige rijpingsproces in een Bourbon Hogshead cask heeft geleid tot een symfonie van smaken die de zintuigen fascineert en een blijvende indruk achterlaat. Of het nu wordt genoten door ervaren whisky-liefhebbers of verzamelaars die op zoek zijn naar een zeldzame parel, deze limited edition release biedt een onvergetelijke ervaring. Hef het glas om de pracht van Laphroaig te vieren en geniet van de diepgang van deze opmerkelijke whisky.


Aan favorieten toegevoegd