Nc'nean Distillery Organic Single Malt Batch 15 46% NV


4.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 60,00   - € 54,00 (excl. BTW)
65,34 (in. BTW)
sale
Nc'nean Distillery - Organic Single Malt Batch 15 46% NV In Orginal Box
buy with
(max. 3)
Distileerderij Nc'nean Distillery
Bottelaar OB
Serie Batch 15
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2022
Land Schotland
Streek Highlands
Leeftijd 3
Cask Type 65% STR Red Wine, 35% Ex-Bourbon
Vatnummer
Alcohol percentage 46
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 3

Professionele reviews

BOW (83)

Nc'nean Organic Single Malt Batch 15: Een Duurzaam Whiskywonder

De Nc'nean Distilleerderij, gelegen in het pittoreske Drimnin, bij Lochaline, staat al lang bekend om haar toewijding aan organische en duurzame whiskyproductie. Hun nieuwste aanbieding, de Nc'nean Organic Single Malt Batch 15, gebotteld in maart 2022, belichaamt hun streven naar het creëren van uitzonderlijke dranken terwijl het milieu behouden blijft.

Het hart van de filosofie van Nc'nean wordt gevormd door hun belangrijkste grondstof: organisch geteelde gerst. Dit betekent dat de gerst op de meest natuurlijke manier wordt verbouwd, zonder het gebruik van kunstmatige pesticiden of kunstmest. Door samen te werken met boeren die prioriteit geven aan organische praktijken, zorgt Nc'nean niet alleen voor een enorme biodiversiteit, maar ook voor een verbeterde bodemgezondheid en waterkwaliteit. Het is belangrijk op te merken dat al hun gerst afkomstig is van Schotse boerderijen, omdat het ruige terrein en de natte winters aan de westkust ongeschikt zijn voor de teelt ervan. Nc'nean haalt organische gerst van twee boeren uit Aberdeenshire en Fife, beide gelegen in het oosten van Schotland. De organische gerst die ze betrekken, heeft een opmerkelijk 42% lager koolstofvoetafdruk in vergelijking met conventionele gerst, waarmee hun inzet voor duurzaamheid wordt onderstreept.

Gecertificeerd door de Biodynamic Association, voldoet Nc'nean aan strenge biologische normen. Elk jaar worden ze onderworpen aan inspecties om te zorgen voor naleving van deze normen, wat consumenten vertrouwen geeft in de authenticiteit en kwaliteit van hun organische single malt.

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de duurzame praktijken van Nc'nean is het gebruik van 100% hernieuwbare energie in de distilleerderijproductie. Hun twee koperen pot stills worden uitsluitend aangedreven door een biomassa-ketel die wordt gestookt met lokaal geproduceerde houtsnippers uit het bos. Opmerkelijk is dat voor elke gekapte boom een nieuwe wordt geplant, waardoor het ecosysteem behouden blijft. Daarnaast werkt Nc'nean samen met Engie, een wereldwijde leverancier van koolstofarme energie, om een minimale hoeveelheid koolstofarme elektriciteit te verkrijgen. De combinatie van groene elektriciteit en biomassa-energie resulteert in een indrukwekkend lage koolstofvoetafdruk van slechts 26,5 ton CO2 per jaar voor de distilleerderijproductie. Bij het beschouwen van de emissies die verband houden met hun toeleveringsketen, is de totale koolstofvoetafdruk van Nc'ne

an voor een heel jaar minder dan die van een retourvlucht van Londen naar New York. Bovendien hebben ze hun koolstofvoetafdruk per geproduceerde fles weten te verminderen, van 1,87 kg CO2e per fles naar 1,74 kg CO2e in het jaar 2021-2022. Om hun status van netto nuluitstoot voor de distilleerderijactiviteiten te bereiken, werken ze samen met Highland Carbon om hun overgebleven koolstofemissies te compenseren via een duurzaam bosplantproject met een geverifieerd koolstofstandaardkeurmerk.

Nc'nean is trots op haar status als een nulafval-distilleerderij. In 2021 wisten ze maar liefst 99,97% van al hun afval te vermijden, waardoor het niet op de vuilstort belandde. Ze leggen de nadruk op hergebruik van materialen om de hoeveelheid afval die voor recycling wordt verzonden te verminderen. Het grootste deel van hun afval, het zogenaamde "pot ale" - de vloeistof die overblijft na het distilleren - wordt als meststof verspreid over de lokale landbouwgrond. Bovendien biedt de overgebleven gerst, ook wel "draff" genoemd, een smakelijke maaltijd voor de koeien op de boerderij.

Bij Nc'nean hebben ze ook oog voor het vermijden van chemisch afval. In plaats daarvan kiezen ze ervoor om natuurlijke reinigingsproducten te gebruiken voor hun bar, kantoor en faciliteiten, om zo mogelijke schade aan het omliggende milieu te voorkomen.

Het efficiënt gebruik van water is een andere prioriteit voor Nc'nean. Ongeveer 90% van het water dat ze gebruiken, dient voor het koelen van de damp die uit de distilleerketels komt. Dit regenwater wordt gerecycled via een natuurlijke koelvijver, waardoor het hergebruikt kan worden zonder dat er extra energie of chemicaliën nodig zijn om het te koelen of schoon te houden. Nc'nean is zich bewust van de veranderingen in het klimaat en de mogelijke druk op waterbronnen, en daarom meten ze voortdurend hun waterverbruik en zoeken ze naar manieren om water efficiënter te gebruiken.

Alle water dat wordt gebruikt bij de productie van hun whisky komt van een bron die zich vlak achter de distilleerderij bevindt. Dit kristalheldere bronwater is van nature schoon en vereist geen behandeling of chloor voordat het wordt gebruikt, waardoor de puurheid van hun whisky gewaarborgd blijft.

Met de Nc'nean Organic Single Malt Batch 15 kunnen whisky-liefhebbers niet alleen genieten van een uitzonderlijke Schotse whisky, maar dragen ze ook bij aan een duurzamere toekomst voor de whisky-industrie. Nc'nean's vooruitstrevende visie op duurzaamheid zet een bewonderenswaardig voorbeeld voor de whisky-industrie,

en het is duidelijk dat ze zich inzetten voor het produceren van heerlijke dranken met zo min mogelijk impact op het milieu.

Nc'nean Distillery - Organic Single Malt Batch 15 46% NV

Aan favorieten toegevoegd