Nc'nean Distillery Huntress Woodland Candy 2023 48.5% 2017


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 97,00   - € 85,00 (excl. BTW)
102,85 (in. BTW)
sale
Nc'nean Distillery - Huntress Woodland Candy 2023 48.5% 2017
buy with
Distileerderij Nc'nean Distillery
Bottelaar OB
Serie Huntress Woodland Candy
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 09.2018
Gebotteld 2023
Land Schotland
Streek Highlands
Leeftijd 5
Cask Type 35% ex-Bourbon, 65% STR red wine
Vatnummer
Alcohol percentage 48.5
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad

Professionele reviews

BOW (87.50)

Nc'nean Huntress Woodland Candy 2023: Een Whisky Geworteld in Duurzaamheid en Natuur

De Nc'nean-distilleerderij, gelegen in het schilderachtige dorp Drimnin, bij Lochaline aan de betoverende westkust van Schotland, staat bekend om haar inzet voor organische en duurzame whiskyproductie. De langverwachte tweede uitgave in hun Lentereeks, de Nc'nean Huntress Woodland Candy 2023, toont de toewijding van de distilleerderij aan het creëren van uitzonderlijke whisky's, waarbij het behoud van het milieu voorop staat.

Het hart van de filosofie van Nc'nean wordt gevormd door het gebruik van organische gerst, het belangrijkste basisingrediënt in hun whiskyproductieproces. De gerst wordt betrokken van twee zorgvuldig geselecteerde boeren in Aberdeenshire en Fife, die geen gebruik maken van kunstmatige pesticiden of meststoffen. Deze biologische landbouwmethode bevordert niet alleen de biodiversiteit, maar verbetert ook de gezondheid van de bodem en de waterkwaliteit. De organische gerst die door Nc'nean wordt gebruikt, heeft zelfs een opmerkelijk 42% lagere koolstofvoetafdruk in vergelijking met conventionele gerst.

Gecertificeerd door de Biodynamic Association, voldoet Nc'nean aan strenge organische normen die jaarlijks worden gecontroleerd. Deze certificering waarborgt dat elke stap in hun whiskyproductie, van ingrediënten tot processen, voldoet aan de hoogste organische criteria. Door te kiezen voor organische producten, onderstreept Nc'nean een natuurlijke en duurzame benadering van whiskyproductie die aansluit bij milieubewuste consumenten.

Naast hun inzet voor organische gerst, minimaliseert de Nc'nean-distilleerderij haar milieueffect door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen. De distilleerderij werkt volledig op 100% hernieuwbare energie, aangedreven door een biomassa-ketel die wordt gevoed met lokaal geproduceerde houtsnippers uit het omliggende bos. Voor hun aanvullende energiebehoefte werkt Nc'nean samen met Engie, een wereldwijde leverancier van koolstofarme energie, om de overgang naar een koolstofneutrale wereld te versnellen.

Dankzij hun gebruik van hernieuwbare energiebronnen heeft Nc'nean een indrukwekkend lage koolstofvoetafdruk van slechts 26,5 ton CO2 per jaar voor hun distilleerderijproductie. Samen met de emissies die gepaard gaan met hun toeleveringsketen is hun totale koolstofvoetafdruk voor een heel jaar gelijk aan minder dan één retourvlucht van Londen naar New York. Nc'nean streeft voortdurend naar verbetering en heeft hun koolstofvoetafdruk per gep

roduceerde fles weten te verminderen van 1,87 kg CO2e naar 1,74 kg CO2e in het jaar 2021-2022. Om hun status als koolstofneutrale distilleerderij te bereiken, werken ze samen met Highland Carbon om hun resterende emissies te compenseren via een duurzaam bosbouwproject met een geverifieerd koolstofstandaardkeurmerk.

Afvalminimalisatie is een andere belangrijke pijler van duurzaamheid voor Nc'nean. Als een zero waste distilleerderij heeft Nc'nean in 2021 maar liefst 99,97% van al hun afval weten te vermijden dat naar de stortplaats gaat. Ze richten zich ook op het hergebruik van materialen om de hoeveelheid afval die ze naar recycling sturen te verminderen. Een groot deel van hun afval, zoals pot ale (het vloeibare bijproduct na het distilleren) en draff (overgebleven gerst), wordt teruggebracht naar het lokale boerenland. Pot ale wordt gebruikt als meststof voor het land, terwijl draff een smakelijke maaltijd vormt voor de koeien op de boerderij.

Naast het minimaliseren van natuurlijk afval vermijdt Nc'nean ook het gebruik van chemische reinigingsmiddelen in hun faciliteiten. Ze geven de voorkeur aan natuurlijke schoonmaakproducten in hun bar, kantoren en toiletten om schade aan het milieu te voorkomen.

Waterbehoud is een cruciaal aspect van duurzaamheid voor Nc'nean. Ondanks het feit dat de westkust van Schotland doorgaans regenachtig is, hebben klimaatverandering en langdurige droge periodes geleid tot verminderde watervoorraden, met name in de lente en vroege zomer. Om de druk op waterbronnen te minimaliseren, monitort Nc'nean voortdurend hun waterverbruik en onderzoekt manieren om efficiënter met water om te gaan. Maar liefst 90% van het water dat ze gebruiken, wordt gebruikt voor het koelen van de damp tijdens het distillatieproces. Dit regenwater wordt gerecycled via een natuurlijke koelvijver, waardoor ze dezelfde hoeveelheid water hergebruiken zonder energie-intensieve koeling of het gebruik van chemicaliën om het schoon te houden.

De Nc'nean Huntress Woodland Candy 2023 belichaamt de geest van duurzaamheid, vakmanschap en de ongerepte schoonheid van de Schotse westkust. Met zijn unieke receptuur waarbij rode en witte wijn gisten worden gebruikt, transporteert deze whisky de zintuigen naar de wilde en magische landschappen die Nc'nean inspireren. Terwijl whiskyliefhebbers genieten van elke slok, kunnen ze niet alleen de complexe smaken waarderen, maar ook de diepgewortelde waarden die ten grondslag liggen aan het whiskyproductieproces van Nc'nean.

Nc'nean Distilleerderij vertegenwoordigt

een vooruitstrevende visie op duurzaamheid in de whisky-industrie. Hun toewijding aan organische ingrediënten, hernieuwbare energie, afvalminimalisatie en waterbehoud toont aan dat het mogelijk is om uitmuntende whisky's te produceren terwijl men zorg draagt voor het milieu. Met elke fles Nc'nean Huntress Woodland Candy 2023 kunnen whisky-liefhebbers niet alleen genieten van een voortreffelijke Schotse whisky, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de whisky-industrie.

Nc'nean Distillery - Huntress Woodland Candy 2023 48.5% 2017

Aan favorieten toegevoegd