Nc'nean Distillery Huntress Spring 2022 48.5% 2017


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 100,00   - uitverkocht
Sale
Nc'nean Distillery - Huntress Spring 2022 48.5% 2017 In Orginal Box
buy with
Distileerderij Nc'nean Distillery
Bottelaar OB
Serie Huntress Spring 2022
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 08.2018
Gebotteld 03.2022
Land Schotland
Streek Highlands
Leeftijd 3
Cask Type 61% STR Red Wine, 39% Ex-Bourbon
Vatnummer
Alcohol percentage 48.5
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (87.50)

Artikel over Nc'nean Huntress Spring 2022 48,5% Gedistilleerd in 08.2018, gebotteld in 03.2022 in de Nc'nean Distilleerderij, gelegen in Drimnin bij Lochaline. Gerijpt op 61% STR rode wijnvaten en 39% ex-bourbon vaten.

Hun belangrijkste grondstof (gerst) wordt biologisch verbouwd, wat betekent dat het op de meest natuurlijke manier mogelijk wordt geproduceerd, door boeren die geen kunstmatige pesticiden of meststoffen gebruiken. Dit resulteert niet alleen in een enorme biodiversiteit, maar ook in een betere bodemgezondheid en waterkwaliteit. Onze gerst is volledig Schots. We kunnen het niet aan de westkust verbouwen vanwege het ruigere terrein en natte winters, dus kopen we het van twee boeren in het oosten, één in Aberdeenshire en één in Fife. Het beste gedeelte? De biologische gerst die we gebruiken heeft een 42% lagere koolstofvoetafdruk dan gemiddelde conventionele gerst. Wanneer een product als biologisch wordt bestempeld, betekent dit dat de ingrediënten en processen een rigoureus certificeringsproces hebben doorlopen. We zijn gecertificeerd door de Biodynamische Vereniging, die ons elk jaar inspecteert om te zorgen dat we voldoen aan de biologische normen.

Onze distilleerderij heeft van nature een zeer lage ecologische voetafdruk vanwege ons gebruik van 100% hernieuwbare energie. Onze twee koperen pot stills worden uitsluitend aangedreven door onze biomassa-ketel die houtsnippers uit het nabijgelegen bos gebruikt voor energie; alle gekapte bomen worden opnieuw geplant. We halen een zeer kleine hoeveelheid koolstofarme elektriciteit van onze groene energiepartner, Engie. Engie is een wereldwijde leverancier van koolstofarme energie die zich inzet voor de overgang naar een koolstofneutrale wereld. Door deze groene elektriciteit te combineren met onze biomassa-energie is onze ecologische voetafdruk voor alleen de distilleerderijproductie slechts 26,5 ton CO2 per jaar. Samen met alle emissies die gepaard gaan met onze toeleveringsketen, is onze totale koolstofvoetafdruk voor een heel jaar lager dan die van een retourvlucht van Londen naar New York. In 2021-22 is onze koolstofvoetafdruk per geproduceerde fles gedaald, van 1,87 kg CO2e per fles naar 1,74 kg CO2e. Om onze netto nul-status voor distilleerderijactiviteiten te bereiken, werken we samen met Highland Carbon om onze overgebleven koolstofemissies te compenseren. Dit doen we via een duurzaam bosplantproject met een geverifieerd koolstofstandaard keurmerk.

Nc'nean is een distilleerderij zonder af

val. In 2021 hebben we 99,97% van al ons afval omgeleid van stortplaatsen. We richten ons ook op het hergebruik van materialen om de hoeveelheid afval die we voor recycling sturen te verminderen. Onze grootste bron van afval is pot ale - de vloeistof die overblijft na het distilleren - die we verspreiden op het nabijgelegen boerenland als meststof. Bij het maken van whisky ontstaat ook draff, of overgebleven gerst, wat een smakelijke maaltijd vormt voor de koeien op de boerderij.

Natuurlijk afval is één ding, maar chemisch afval is een heel ander verhaal. Als het wordt gebruikt, kan het gemakkelijk schade veroorzaken aan het omringende milieu. Daarom richten we ons op het gebruik van natuurlijke schoonmaakproducten voor onze bar, kantoor en toiletten.

90% van het water dat we gebruiken, wordt gebruikt voor het koelen van de dampen die uit de distilleerketels komen. We recyclen dit regenwater via onze natuurlijke koelvijver, zoals te zien is op de bijgevoegde afbeelding. Hierdoor kunnen we hetzelfde water steeds opnieuw gebruiken, zonder dat we energie hoeven te gebruiken om het af te koelen of chemicaliën om het schoon te houden.

Hoewel de westkust zeer nat is, hebben klimaatveranderingen geleid tot langdurige droge periodes (vaak in het voorjaar en de vroege zomer). Om ervoor te zorgen dat we geen onnodige druk uitoefenen op onze watervoorraden, meten we voortdurend ons waterverbruik en zoeken we naar manieren om water efficiënter te gebruiken.

Al het water dat we gebruiken om onze whisky te maken, komt uit een bron vlak achter de distilleerderij. Deze prachtig schone bron vereist geen behandeling, inclusief chloor, waardoor de zuiverheid van onze whisky gewaarborgd blijft.

Met de Nc'nean Huntress Spring 2022-editie genieten whisky-liefhebbers niet alleen van een opmerkelijke Schotse whisky, maar dragen ze ook bij aan een duurzamere toekomst voor de whisky-industrie. Nc'nean's vooruitstrevende visie op duurzaamheid geeft een lovenswaardig voorbeeld voor de whisky-industrie en laat zien dat het mogelijk is om uitzonderlijke whisky's te produceren met oog voor milieubehoud.


Aan favorieten toegevoegd