Springbank 25 Years Old New Design 2023 46% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews
buy with
Distileerderij Springbank
Bottelaar OB
Serie Limited Edition
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 27.11.2023
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd 25
Cask Type 65% Sherry, 35% Bourbon
Vatnummer Bottle code 23/248
Alcohol percentage 46
Inhoud 0,70
Etiket
Voorraad 0
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (92)

Een Verfijnde Samensmelting van Refill Bourbon en Refill Sherry

Introductie:
Springbank Distillery presenteert met trots de langverwachte Springbank 25 Years Old New Design Label 2023 Edition. Deze limited edition botteling, afgevuld op 05.02.2022, belichaamt de toewijding aan uitmuntendheid en vakmanschap waar Springbank om bekend staat. Laten we ons onderdompelen in de buitengewone kwaliteiten en verfijnde karakter van deze opmerkelijke whisky.

Een Betoverende Aroma's:
De Springbank 25 Years Old New Design Label 2023 Edition verleidt de zintuigen met een scala aan verleidelijke aroma's. De neus wordt verwend met aroma's van verse zwarte en rode bessen vermengd met bramen, terwijl passievrucht een levendige tropische toets toevoegt. Daarnaast onthult de neus subtiele hints van vroeg seizoen esdoornsiroop, mango lassi en een aanwezigheid van nootachtige schapenkaas met een asachtige korst. Delicate tonen van minerale rook en kolendust verrijken verder de complexiteit van deze whisky.

Smaakvolle Beleving:
Op het gehemelte biedt de Springbank 25 Years Old New Design Label 2023 Edition een symfonie van smaken. Tropische en witte steenvruchtensiroop bedekt onmiddellijk de tong, met een heerlijke mix van verse en gekookte perziken en passievrucht. De toevoeging van mango sap met een vleugje sinaasappel en donkere honing zorgt voor diepgang en zoetheid. De turfinvloed is meesterlijk geïntegreerd, doet denken aan een stenen haard met koude sintels en voegt een subtiele rokerige karakter toe.

Een Langdurige Afdronk:
De afdronk van de Springbank 25 Years Old New Design Label 2023 Edition is een memorabele afsluiting van de smaakbeleving. Passievrucht keert terug met een prikkelende zuurgraad die het gehemelte verfrist. Bittere cacao en een combinatie van bakkruiden, waaronder nootmuskaat en kaneel, voegen complexiteit en warmte toe. De afdronk blijft lang aanwezig en laat een blijvende indruk achter van het uitzonderlijke smaakprofiel van de whisky.

Conclusie:
De Springbank 25 Years Old New Design Label 2023 Edition biedt een buitengewone zintuiglijke reis. Van de verleidelijke aroma's in de neus tot de harmonieuze mix van tropisch fruit op het gehemelte en de langdurige afdronk gevuld met passievrucht en heerlijke specerijen, deze whisky toont het vakmanschap en ambacht van Springbank Distillery. Elke slok onthult nieuwe lagen van complexiteit, waardoor het een werkelijk uitzonderlijke expressie is voor whiskyliefhebbers om van te genieten.


Aan favorieten toegevoegd