Glen Scotia 8 Years Old Campbeltown Malts Festival 2022 56.5% 2013


5.0 sterren - 1 professionele reviews
buy with
Distileerderij Glen Scotia
Bottelaar OB
Serie Campbeltown Malts Festival 2022
Gebotteld voor Campbeltown Malts Festival 2022
Gedistilleerd op 2013
Gebotteld 17.03.2022
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd 8
Cask Type First-fill Bourbon, finish in PX Hogheads
Vatnummer
Alcohol percentage 56.5
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (88)

Glen Scotia 8 jaar oud Campbeltown Malts Festival 2022: Een Whiskyreis naar Campbeltown

Introductie:

De Glen Scotia-distilleerderij is een verborgen parel in het pittoreske kuststadje Campbeltown, dat bekend staat om zijn uitzonderlijke single malt whisky's. Elk jaar komen whiskyliefhebbers van over de hele wereld naar het Campbeltown Malts Festival, dat in mei plaatsvindt, om de unieke sfeer te ervaren en te genieten van limited edition releases. Een van deze releases is de Glen Scotia 8 jaar oud Campbeltown Malts Festival 2022, een viering van het festival en de geest van Campbeltown zelf. Hoewel het bijwonen van het festival misschien niet haalbaar is voor elke whiskyliefhebber, biedt deze limited edition botteling de mogelijkheid om de essentie van het festival te proeven vanuit het comfort van je eigen huis.

De Whiskyreis:

Gedistilleerd in 2013 is deze acht jaar oude single malt met zorg en aandacht vervaardigd in de gezellige Glen Scotia-distilleerderij. Na zijn initiële rijping van zeven en een half jaar in hoogwaardige first-fill bourbonvaten, heeft de whisky een finishperiode van twaalf maanden gehad in Pedro Ximenez (PX) Hogsheads. De invloed van de PX-vaten voegt diepte en complexiteit toe aan het eindproduct. Gebotteld op een vatsterkte van 56,5% ABV biedt deze whisky een krachtige en authentieke ervaring. Het is belangrijk op te merken dat de whisky niet koud wordt gefilterd en niet kunstmatig is gekleurd, waardoor de natuurlijke kenmerken behouden blijven.

Proefnotities:

Neus: Terwijl je het glas naar je neus brengt, word je begroet door de verkwikkende geur van de zeelucht, waardoor je je naar de stranden van Campbeltown waant. Het is alsof je bijna het knapperen van een kampvuur kunt horen en de warmte van de vlammen kunt voelen.

Smaak: Bij het proeven omhullen lagen van stroperige zoetheid je gehemelte, vergezeld van een symfonie van rijke kruiden. De onderliggende invloed van turf voegt diepte en complexiteit toe, waardoor er een harmonieus feest voor de zintuigen ontstaat. Elke slok onthult nieuwe dimensies en nodigt je uit om het intrigerende smaakprofiel van de whisky te verkennen.

Afdronk: De afdronk is een ware weerspiegeling van het karakter van Campbeltown, met een subtiele hint van zout en een duidelijke maritieme invloed. Het laat een blijvende indruk achter en roept herinneringen op aan kustbriesjes en de ruige schoonheid van de regio.

Conclusie:

De Glen Scotia 8 jaar oud Campbeltown Malts Festival 2022 is een limited edition release die de geest van het festival en de unieke charme van Campbeltown belichaamt. Hoewel niet iedereen de mogelijkheid heeft om persoon

lijk het festival bij te wonen, stelt deze botteling whiskyliefhebbers in staat om een zintuiglijke reis te maken en de sfeer van het festival van veraf te ervaren. Met zijn zorgvuldig geselecteerde combinatie van vaten, krachtige vatsterkte en authentieke smaken is deze whisky een ware parel voor verzamelaars en liefhebbers.

Let op: De beschikbaarheid van de Glen Scotia 8 jaar oud Campbeltown Malts Festival 2022 kan beperkt zijn, dus het is raadzaam om je fles veilig te stellen zolang deze nog beschikbaar is.


Aan favorieten toegevoegd