Chichibu Ichiro's Malt & Grain Cask 4987 For Claude Whisky 60% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews
buy with
Distileerderij Chichibu
Bottelaar OB
Serie Single Cask Blended Whisky
Gebotteld voor Claude Whisky
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 01.11.2021
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd
Cask Type Bourbon Barrel Finish
Vatnummer 4987
Alcohol percentage 60
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (90)

Een viering van uitmuntendheid

De wereld van whisky is gevuld met opmerkelijke expressies die de essentie van vakmanschap en viering vastleggen. Onder deze uitzonderlijke releases bevindt zich een single cask blended whisky van Ichiro's Malt, een waar meesterwerk dat exclusief is gemaakt voor de 10e verjaardag van CLAUDE WHISKY en de grote opening van Whisky Boutique Claude. Gemaakt in de beroemde Chichibu-distilleerderij, belichaamt deze whisky de kunstvaardigheid en toewijding van Ichiro Akuto, de visionair achter Ichiro's Malt.

Deze buitengewone blend is een harmonieuze combinatie van zorgvuldig geselecteerde componenten. Het bestaat uit de eigen mout van Chichibu, gerijpt in zowel bourbon- als sherryvaten, wat zorgt voor een rijk en complex smaakprofiel. Daarnaast dragen malt whisky's uit Schotland, gerijpt gedurende meer dan een decennium, bij aan hun unieke karakter en diepte. De kroon op deze blend is de illustere Kawasaki 33 jaar oude single grain whisky, gedistilleerd in 1982. Deze zeldzame parel voegt een vleugje geschiedenis en elegantie toe aan de compositie.

Na het zorgvuldige blendproces werd de whisky overgebracht naar een enkel bourbonvat met het nummer 4987. Hier onderging het verdere rijping gedurende 2 jaar en 9 maanden, waardoor de smaken zich konden ontwikkelen en naadloos konden integreren. De beslissing om het op vatsterkte te bottelen behoudt de gedurfde en onvervalste aard van de whisky, waardoor een werkelijk uitzonderlijke ervaring wordt gegarandeerd voor whiskyliefhebbers.

Bij het ruiken betovert deze single cask blended whisky met een heerlijke reeks aroma's. De invloed van het sherryvat is direct merkbaar, met tonen van pecannotentaart, toffee en rabarber die de zintuigen prikkelen. De rijkdom van de oude Kawasaki single grain whisky komt tot uiting en biedt hints van vanille en boter. Elke inademing onthult nieuwe lagen complexiteit en nodigt uit tot anticipatie op de proefervaring die wacht.

Bij het proeven blijft de whisky indruk maken met zijn opmerkelijke diepte en scala aan smaken. Kweeperen, bruine suiker en banaan dansen op het gehemelte, vermengd met verrassende maar heerlijke hints van kool en kersencrème. Het gedroogde mango, nootmuskaat en gekarameliseerde appeltaartkorst voegen een vleugje zoetheid en kruidigheid toe, waardoor een harmonieus evenwicht ontstaat. Voor degenen die verder willen verkennen, verbetert een paar druppels water de complexiteit van de whisky en onthullen ze tonen van peper, gember en de subtiele frisheid van sinaasappel en gesuikerde roze grapefruit.

Deze single cask blended whisky van Ichiro's Malt is een testament aan de kunstvaardigheid en toewijding van Ichiro Akuto en zijn team. De zorgvuldige selectie van vaten, het nauwgezette blendproces en de doordachte rijping resulteren in een werkelijk uitzonderlijke whisky. Het vertegenwoordigt een viering van uitmuntendheid en een belangrijke mijlpaal voor CLAUDE WHISKY en Whisky Boutique Claude.

Ter afsluiting staat deze limited-edition release als een testament voor de schoonheid en diversiteit van de whiskywereld. De single cask blended whisky van Ichiro's Malt wekt de verbeelding met zijn opmerkelijke smaakprofiel en boeiende reis van aroma's. Het is een whisky die vraagt om genoten, gewaardeerd en gedeeld te worden onder veeleisende whiskyliefhebbers.


Aan favorieten toegevoegd