Wijnen van Bodegas Roda

Bodegas Roda

In 1987 arriveerden Carmen Daurella en Mario Rotllant in La Rioja en begonnen Bodegas Roda met als doel daar een revolutie teweeg te brengen in de wijnbouw en de wijnindustrie.

De faciliteiten in de wijnmakerij werden aangepast aan de specifieke eisen van de Roda wijnen, met het aantal vaten aangepast aan de wijngaarden in elk oogstjaar, een bioklimatologische ruimte en twee rijpingskamers die rechtstreeks in de rots zijn geboord.

Roda controleert ongeveer 20 wijngaarden in de beste ecosystemen van de regio en alleen de beste worden elk jaar gevinifieerd. De vinificatie gebeurt in Franse eiken vaten met temperatuurcontrole, en de rijping gebeurt volledig in Franse eiken vaten.

Roda gebruikt oude wijnstokken om zijn wijnen uitzonderlijke kwaliteiten te geven, met Tempranillo, Graciano en Garnacha als de onderscheidende druivensoorten. De wijngaarden zijn aangelegd in de klassieke Riojaanse "bush vine" formatie.

Er worden duurzame landbouwpraktijken toegepast, waarbij chemische syntheseproducten worden vermeden en prioriteit wordt gegeven aan het grootste respect voor natuurlijke processen en cycli.

De oogst gebeurt handmatig in Roda in kratten van 18 kilo.

De Rioja wijnen van Roda worden geproduceerd onder het label Roda: Roda, Roda I, Roda Sela en de topcuvee Roda Cirsion, die 94+ punten scoort (Parker, James Suckling). De Corimbo wijnen worden geproduceerd van wijngaarden in Ribera del Duero.

Lees meer
Bodegas Roda
Aan favorieten toegevoegd