Wijnen van Rudeles

Rudeles

Even voorstellen aan Bodegas Rudeles: een familiewijnhuis uit het oostelijk deel van Ribera del Duero. Soria is een minder bekende subzone, maar dat doet niets af aan de kwaliteit.

De wijngaarden van Bodegas Rudeles liggen op hellingen op een hoogte van meer dan 900 meter boven zeeniveau, waar Tempranillo en lokale rassen als Albillo de perfecte rijpingsomstandigheden vinden. Alle wijnstokken zijn ongeveer honderd jaar oud, wat uitzonderlijk is, vooral voor de Garnacha wijnstokken.

Het werk in de wijngaarden, de selectie van de druiven en de vinificatie zijn allemaal handwerk, gebaseerd op familietraditie en eeuwenlange ervaring. Deze unieke aspecten resulteren in zuivere en complexe wijnen van hoog niveau.

De Rudeles, de Cerro el Cuberillo is hun meest prestigieuze wijn. Deze wijn wordt alleen uitgebracht in de beste jaargangen van wijnstokken die 110 jaar oud zijn. De wijnstokken zijn zo geplaatst dat de weinige zomermaanden en de warme omstandigheden optimaal worden benut, zodat de druiven optimaal rijpen.

Lees meer
Rudeles

Wijnen van van Rudeles

Cerro el Cuberillo  |  Cerro el Cuberillo Collection
Aan favorieten toegevoegd