Wijnen van Caiarossa

Caiarossa

Caiarossa is een wijnhuis gelegen in het hart van de Val di Cecina aan de Toscaanse kust. Op het bedrijfslogo staat een oud kleihoofd van Etruskische oorsprong dat de Griekse god Dionysus voorstelt en dat dateert uit de vierde eeuw voor Christus.

Caiarossa is eigendom van de familie Albada Jelgersma die ook eigenaar is van Chateaux Giscours en du Tertre in Margaux (Bordeaux). De ervaring met het verbouwen van traditionele Bordeaux-druiven en het produceren van wijnen in een prachtig Toscaans terroir heeft geleid tot wijnen van de hoogste kwaliteit.

De naam Caiarossa is een eerbetoon aan de bodem, die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van intens rode jaspis, rotsen en kiezels, en is geïnspireerd op Gaia, de moeder van alle goden op de berg Olympus en godin van de vruchtbaarheid en de natuur.

Sinds de oprichting in 1998 volgt Caiarossa de principes van de biologische landbouw voor de wijngaard en de geodynamica en de oosterse discipline van Feng Shui voor de constructie van de kelder. Ze maken deel uit van een nieuwe generatie Super-Tuscans, waarbij de nadruk ligt op biodynamische en biologische methoden om een onderscheidende stijl te creëren.

De wijngaarden bestaan uit verschillende percelen, elk beplant met de meest geschikte druivensoorten afhankelijk van het bodemtype, waaronder Sangiovese, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Syrah, Grenache, Mourvèdre, Chardonnay, Viognier en Petit Manseng.

Caiarossa produceert twee rode IGT wijnen: Caiarossa, een cuvée van de beste druiven van het jaar, en Pergolaia, voornamelijk Sangiovese in overeenstemming met de wijnbouwtraditie van de regio.

Lees meer
Caiarossa

Wijnen van van Caiarossa

Toscana


Aan favorieten toegevoegd