Wijnen van Bibi Graetz

Bibi Graetz

Het wijnhuis Bibi Greatz is in 2000 opgericht in het stadje Fiesole in Toscane. Vanaf het landgoed heb je een fenomenaal uitzicht over de stad Florence. Bibi is afkomstig uit een kunstenaarsfamilie, maar hijzelf besloot om een andere weg te kiezen en ging voor het vak van wijnmaker. Hij kocht een wijngaard van acht hectare met 60 jaar oude wijnstokken. Tegenwoordig heeft Graetz een van de grootste eigendommen van oude wijngaarden in Toscane.

De oude Italiaanse tradities lopen als een rode draad door het bedrijf heen. De inheemse druivenrassen Sangiovese, Canaiolo en Colorino vormen nog altijd de kern van de wijn. De hoogte, de arme zandbodems en het microklimaat zorgen voor unieke terroirs. Daarnaast zijn de witte wijnen afkomstig van het eiland Giglio. Op dit eiland wordt het autochtone druivenras Ansonica verbouwd op granietrotsen met een onderlaag van zand. De wijnstokken zijn maar 50 meter vanaf de zee aangeplant en hebben een leeftijd die varieert van 80 tot 120 jaar.

De vinificatieruimte is ingericht met traditionele open kuipen en roestvrijstalentanks, waarin een spontane vergisting plaatsvindt. Graetz produceert acht verschillende wijnen. De twee topwijnen Colore Rosso en Testamatta Rosso worden vergist in de open kuipen. Vervolgens worden de wijnen voor een periode van 30 maanden gerijpt. De witte wijnen worden doorgaans 10 tot 12 maanden gerijpt in barriques.

Aan de labels op de flessen is te zien dat Bibi Graetz uit een artistieke familie komt, de afbeeldingen op de etiketten heeft hij namelijk zelf geschilderd. De wijnen zijn beperkt verkrijgbaar. Zo bestaat de productie van Testamatta uit slechts 10.000 flessen per jaar. Je moet er dus snel bij zijn om eigenaar te worden van zo’n schitterende fles.

Lees meer

Wijnen van van Bibi Graetz

Collection 2015-2018  |  Colore  |  Colore Bianco  |  Testamatta  |  Testamatta Bianco
Aan favorieten toegevoegd