Wijnen van Enrico Serafino

Enrico Serafino

Enrico Serafino, opgericht in 1878, maakt al meer dan 140 jaar wijn in Barolo, Langhe, Roero en Monferrato. Vandaag de dag is Enrico Serafino nog steeds een familiebedrijf, toegewijd aan de ambachtelijke manier van wijn maken met respect voor toekomstige generaties en scherpe aandacht voor details die het wijnhuis vanaf het begin hebben onderscheiden.

Enrico Serafino oogst alleen met de hand wanneer de druiven het perfecte evenwicht hebben bereikt en transporteert ze onmiddellijk naar de kelder voor een snelle en zorgvuldige start van de gisting. De wijnmakerij is 100% schroefbandvrij om de bessen intact te houden, en de druiven worden met de hand gesorteerd. Enrico Serafino minimaliseert het gebruik van sulfiet.

De wijngaarden beslaan 60 hectare (deels gecontracteerd) in het UNESCO gebied van Langhe, Roero en Monferrato. De druivenrassen zijn voornamelijk Barbera, Nebbiolo en Pinot Nero. Voor sommige Barolo wijnen zijn de wijnstokken meer dan 60 jaar oud. De wijnen worden gerijpt op eikenhout voor Barolo en Barbaresco op grote vaten (2000+ liter) gedurende 18+ maanden.

Lees meer
Enrico Serafino

Wijnen van van Enrico Serafino

 |  Barolo Serralunga
Aan favorieten toegevoegd