Wijnen van Delas

Delas

In 1835 kochten Charles Audibert en Philippe Delas een groot landgoed in Tournon-sur-Rhône. Dit langgoed kreeg de naam Audibert et Delas. Bijna 100 jaar na de oprichting wordt het wijnhuis overgenomen door Henri en Florentin Delas. Zij veranderen de naam in Delas Frères. Henri en Florentin breiden het familiebezit uit door het aankopen van wijngaarden in Hermitage en Châteauneuf-du-Pape.

Sinds 1993 is het wijnhuis samen met Champagne Deutz onderdeel geworden van de Roederer Group.
Delas Frères behoudt wel zijn eigen identiteit. De administratieve en financiële afdelingen van Champagne Deutz en Delas Frères zijn samengevoegd op het hoofdkantoor van Deutz in Aÿ. In 2015 bestond Delas Frères 180 jaar en om dat te vieren kocht Deutz-Delas Group een nieuw landgoed in Tain l’Hermitage.

Het wijnhuis bezit zelf totaal 30 hectare aan wijngaarden, waarvan 18 hectare in Crozes-Hermitage, 10 hectare in Hermitage en 2 hectare in Saint-Joseph. Tevens werkt het wijnhuis nauw samen met diverse wijnboeren om druiven van hen te kunnen kopen. Deze wijnboeren verbouwen hun druiven in Côte Rôtie, Cornas, Condrieu en Châteauneuf-du-Pape

Om het terroir nog beter tot uiting te kunnen laten komen in elke wijn, heeft er een grote renovatie plaats gevonden in de kelder. De roestvrijstalen tanks hebben plaats gemaakt voor betonnen vaten van 85 hl. Daarnaast wordt er nu gebruik gemaakt van de zwaartekracht. De wijn wordt daarom niet meer overgepompt of ruw behandeld, wat gunstig is voor de intensiteit van de wijn. Ook zijn de grote foeders vervangen voor 600 Bourgondische vaten van wereldberoemde kuipers uit Frankrijk.

Het wijnhuis produceert een uitgebreide range aan wijnen, van een instapwijn tot een absolute top cuvée.
De rode wijnen zijn krachtig met kenmerkende tonen van de Grenache, Syrah en Mourvèdre. De rijpingsduur op hout varieert per wijn en per jaar. De witte wijnen worden gemaakt van vVognier, Marsanne en Roussanne. Al bijna twee eeuwen weet Delas Frères een groot publiek voor zich te winnen met hun uitzonderlijke kwaliteit!

Lees meer
Delas
Aan favorieten toegevoegd