Wijnen van Cedric Bouchard

Cedric Bouchard

Côtes de Bar; de productieregio van Cedric Bouchard. De wijngaarden van Cedric beslaan 1,3 hectare en zijn verdeeld over vier percelen. De vier kleine percelen worden met veel aandacht bewerkt en leveren allen druiven van hoge kwaliteit. Het wijnhuis kent geen eeuwenoude geschiedenis, maar een die begint vanaf het jaar 2000.

Zoals eerder benoemd worden de wijngaarden goed en zorgvuldig onderhouden. Dit wordt dan ook volgens de biologische wijnbouwmethodes gedaan. Alles is gericht op het uitdrukken van het terroir van de wijnstok. In de Champagne is het gebruikelijk om wijnen te produceren van meerdere druivenrassen, een zogenoemde blend. Bij Bouchard produceren ze bewust geen blends. Hier wordt ervoor gekozen om single variety, single vineyard én millisimé champagnes uit te brengen. Dat houdt in dat het gaat om één druivenras, één perceel en één oogstjaar. Deze manier van werken zorgt voor het unieke karakter van de champagnes.

De basiswijnen worden verkregen door de druiven op een lage temperatuur te vergisten in roestvrijstalen tanks. Op deze manier blijven de primaire fruitaroma’s goed behouden. Het gehele proces verloopt zo natuurlijk mogelijk. De wijnen worden daarom niet geklaard, gefilterd of gestabiliseerd en daarna wordt er ook geen dosage toegevoegd. Een laag tot geen dosage houdt in dat de wijnen nauwelijks restsuikers bevatten en dat deze beendroog zijn. Deze champagnes vallen in de categorie Brut Nature. Zuiver, puur en elegant, dat is de stijl van de champagnes van Cedric Bouchard. Staat er een culinaire avond op de planning? De champagnes van Bouchard zijn ook gastronomisch goed inzetbaar!

Het champagnehuis mag dan nog maar een relatief korte geschiedenis hebben, maar dat neemt niet weg dat de champagnes van zeer hoge kwaliteit zijn! De beste jaargangen zijn: 2002, 2008 en 2012.

Lees meer
Cedric Bouchard
Aan favorieten toegevoegd