Wijnen van Hubert Lignier

Hubert Lignier

Rond 1880 worden de eerste wijnstokken aangekocht in Morey-Saint-Denis, in het hart van de Côte de Nuits. Door de jaren heen wordt het wijnhuis en zijn wijngaarden steeds overgedragen van vader op zoon. Momenteel vormen Hubert Lignier en zijn zoon Laurent een duo en samen beheren zij 9 hectare aan wijngaarden. Deze hectares liggen verspreid over de appellations Morey-Saint-Denis, Gevrey-Chambertin en Nuits-Saint-Georges. Er worden wijnen op verschillende niveaus geproduceerd, van de regionale Bourgogne AOC tot aan cuvées op Grand Cru niveau.

Sinds 2011 worden de wijnstokken geheel biologisch behandeld. Er wordt alleen gewerkt met biologische middelen en er komen geen pesticiden aan te pas. De druiven worden met de hand binnen gehaald en worden tijdens het oogsten streng beoordeeld op de juiste kwaliteit. Alleen de beste druiven worden gebruikt voor de wijnproductie. Ook het verwijderen van de steeltjes gebeurt handmatig. De vinificatie verloopt volgens oude tradities. De fermentatie start in grote open tanks die zijn gemaakt van cement. Voor de village wijnen worden vaten gebruikt waarvan 20 tot 30% bestaat uit nieuw eiken en voor de premier- en grand cru wijnen is dit aandeel zo’n 50%. De village wijnen rijpen doorgaans 18 maanden op Frans eiken en de cru’s gemiddeld 24 maanden. Er worden vier grand cru wijnen op de markt gebracht. Dit zijn de Clos de La Roche MCMLV, Clos de La Roche, Charmes-Chambertin en de Griotte-Charmbertin.

De wijnen zijn elegant, complex, vol van smaak en hebben een eindeloze afdronk. Daarnaast hebben de wijnen hebben een lang bewaarpotentieel en scoren ze aan de lopende band hoge punten bij de critici. Hubert Lignier behoort daarmee absoluut tot de top van Bourgogne!

Lees meer
Hubert Lignier
Aan favorieten toegevoegd