Wijnen van Domaine Denis Bachelet

Domaine Denis Bachelet

Domaine Denis Bachelet is een zeer klein domein gelegen in Gevrey-Chambertin. Tot 1973 was de grootvader van Denis verantwoordelijk voor de wijngaarden, maar zijn zoon koos ervoor om in België in de chemische industrie te gaan werken, wat leidde tot het verval van de wijngaarden. Toen Denis Bachelet in 1983 de wijngaarden overnam, besloeg het slechts 1,8 ha en was er niet eens een kelder.

De percelen lagen echter in gerenommeerde appellaties en waren voornamelijk beplant met oude wijnstokken. Op dit moment is het domein slechts 4 ha groot (voornamelijk Pinot Noir wijngaarden) en al het werk wordt gedaan door Denis en zijn zoon Nicholas, die in 2008 bij zijn vader aan de slag ging. Het portfolio omvat een minutieus perceel in de Grand Cru Charmes-Chambertin (0,433 ha, verdeeld in 2 percelen), Gevrey-Chambertin 1er Cru "Les Corbeaux" Vieilles Vignes, Gevrey-Chambertin "Les Evocelles" (sinds 2011) en een Gevrey-Chambertin "Vieilles Vignes", geproduceerd op basis van verschillende percelen. Verder produceert het domein ook enkele Côte de Nuits Villages en Bourgogne Aligoté (de enige witte wijn).

De Grand Cru, de Premier Cru en de "Village" Gevrey-Chambertin wijnen krijgen een eikenhouten rijping tot 18 maanden in kleine vaten waarvan 33% - 50% nieuw is. Alle wijnen worden ongefilterd gebotteld en worden geprezen om hun lange levensduur. Door de zeer beperkte productie en de grote kwaliteit hebben de wijnen van Domaine Denis Bachelet een cultstatus. De beste recente wijnjaren voor de Grand Cru en Premier Cru zijn: 1999, 2002, 2005, 2009, 2009, 2010, 2012, 2014 en 2015.

Lees meer
Domaine Denis Bachelet