Dit is een van de Bourgondische domeinen met van de hoogste kwaliteit op elk vlak. De velden van het domein en de niveau van hun wijnen zijn simpelweg legendarisch. De oorspronkelijke Armand Rousseau was een trendsetter omdat hij al in de jaren 1930 de wijnen op zijn domein bottelde.
Eric, de kleinzoon van Armand, draagt heden zorg voor zowel de wijngaarden als de kelder. Hij teelt in principe organisch maar gebruikt slechts van tijd tot tijd een anti-ziektespray die chemicaliën bevat. Zijn dochter Cyrielle is in 2014 begonnen te werken op het domein, naast haar vader Eric die zo veel mogelijk zijn kennis en filosofie aan haar overdraagt.
De drie topwijnen van Domaine Armand Rousseau zijn: Le Chambertin Grand Cru (2,56 Ha), Chambertin-Clos de Bèze Grand Cru (1,42 Ha) en Gevrey-Chambertin 1er Cru “Clos St.-Jacques” (2,22 Ha) en maken de deel uit van de beste wijnen uit Bourgondië. De rest van het portfolio is vandaag de dag ook van een zeer grote kwaliteit alhoewel de stijl van Rousseau-wijn maken niet veel is veranderd ten opzichte van vorige generaties.
Alle wijnen komen uit de Gevrey-Chambertin-streek, inclusief de Grands Crus Mazis-Chambertin (0,53 Ha), Ruchottes-Chambertin “Clos des Ruchottes” (1,06 Ha) en Charmes Chambertin (1,37 Ha), met uitzondering van de Clos de la Roche Grand Cru (1,48 Ha) waar de wijngaard bij het dorp Morey-St.-Denis ligt. Honderd procent nieuwe eiken vaten worden gebruikt voor Le Chambertin, Chambertin-Clos de Bèze en voor de andere Grands Crus. Gevrey-Chambertin 1er Cru “Clos St.-Jacques” varieert de hoeveelheid nieuwe eiken vaten per jaartal. Eenvoudigweg geniale wijnen over de gehele breedte met een opmerkelijke diepte en levensduur.
Lees meer