Dit is een van de Bourgondische domeinen met de hoogste kwaliteit op elk vlak. De wijngaarden van het domein en het niveau van hun wijnen zijn simpelweg legendarisch. Armand Rousseau was een trendsetter omdat hij al in de jaren '30 de wijnen op zijn domein bottelde.
Eric, de kleinzoon van Armand, draagt heden zorg voor zowel de wijngaarden als de kelder. Hij teelt in principe organisch maar gebruikt in enkele gevallen bestrijdingsmiddelen die chemicaliën bevatten. Zijn dochter Cyrielle is in 2014 begonnen te werken op het domein, naast haar vader Eric die zo veel mogelijk zijn kennis en filosofie aan haar overdraagt.
De drie topwijnen van Domaine Armand Rousseau zijn: Le Chambertin Grand Cru (2,56 Ha), Chambertin-Clos de Bèze Grand Cru (1,42 Ha) en Gevrey-Chambertin 1er Cru “Clos St.-Jacques” (2,22 Ha) en maken de deel uit van de beste wijnen uit de Bourgogne. De rest van het portfolio is vandaag de dag ook van een zeer grote kwaliteit. De stijl van Rousseau-wijn maken is niet veel veranderd ten opzichte van vorige generaties.
Alle wijnen komen uit de Gevrey-Chambertin-streek, inclusief de Grands Crus Mazis-Chambertin (0,53 Ha), Ruchottes-Chambertin “Clos des Ruchottes” (1,06 Ha) en Charmes Chambertin (1,37 Ha), met uitzondering van de Clos de la Roche Grand Cru (1,48 Ha) waar de wijngaard bij het dorp Morey-St.-Denis ligt. Honderd procent nieuwe eiken vaten worden gebruikt voor Le Chambertin, Chambertin-Clos de Bèze en voor de andere Grands Crus. Gevrey-Chambertin 1er Cru “Clos St.-Jacques” varieert de hoeveelheid nieuwe eiken vaten per jaartal. Eenvoudigweg geniale wijnen over de gehele breedte met een opmerkelijke diepte en levensduur.
Lees meer