Wijnen van Domaine d'Auvenay

Domaine d'Auvenay

Domaine d’Auvenay is een zeer klein domein uit Saint-Romain gesticht in 1988 en tevens het huis van de legendarische Lalou Bize-Leroy.

Hoewel ze slechts 4 hectare wijngaard heeft, produceert haar domein Chardonnay en Pinot Noir wijnen van een superieure kwaliteit maar dan in minuscule hoeveelheden. Op Domaine d’Auvenay wordt biodynamisch geteeld en Lalou Bize-Leroy is een overtuigde aanhanger van wijnen op deze manier te produceren.

In haar portfolio zitten wel 5 Grand Crus: de “Chevalier- Montrachet” (0,16 Ha), de “Criots-Bâtard-Montrachet” (0,06 Ha) en sinds 2012 “Bâtard-Montrachet” (ca. 0,10 Ha), “Bonnes Mares” (0,26 Ha) en “Mazis-Chambertin” (0,26 Ha).

Ze bezit verder wijngaarden in Puligny-Montrachet 1er Cru “Les Folatières” (0,27 Ha), Puligny-Montrachet “En la Richarde” (0,24 Ha), Meursault 1er Cru “Les Gouttes d’Or (0,20 Ha), Meursault “Les Narvaux” (0,73 Ha), Meursault “Pré de Manche” (0,10 Ha), Meursault “Chaume des Perrières” (0,08 Ha) en kavels in Auxey-Duresses: “Les Clous” (0,31 Ha), “Les Bouttoniers” (0,26 Ha) en “La Macabrée” (0,63 Ha).

Daarnaast heeft ze ook in zeer kleine hoeveelheden: een Bourgogne Aligoté "Sous Chatelet", die waarschijnlijk de duurste Aligoté in de wereld is! Domaine d'Auvenay staat jammer genoeg niet open voor het publiek en de wijnen zijn al uitverkocht wanneer ze op de markt komen en het is dus extreem moeilijk om een fles te vinden van dit wijnhuis op de markt. De prijs van een willekeurige fles ligt bijzonder hoog. Een Grand Cru kan afhankelijk van het wijnjaar zo boven de €5000,- kosten.

De wijnen zijn echter onvergelijkbaar en zijn ongeëvenaard. Recente wijnjaren worden pas uitgegeven wanneer Lalou Bize-Leroy denkt dat ze klaar zijn voor consumptie, maar de wijnen hebben ook een uitstekende potentie om nog een aantal jaar op de fles te blijven rijpen.

Lees meer
Domaine d'Auvenay
Aan favorieten toegevoegd