Wijnen van Bernard Moreau

Bernard Moreau

Domaine Bernard Moreau & Fils is een wijnhuis in Chassagne-Montrachet, met een geschiedenis die teruggaat tot begin 1800. Het domaine heeft 14 hectare wijngaarden waarvan 9 hectare eigendom is van het domein, dat biologische wijnbouw toepast. Het domaine wordt nu geleid door de broers Alexandre en Benoît, beiden zeer getalenteerde wijnmakers in de Cote d'Or. Zij produceren ingetogen, gelaagde en volumineuze witte wijnen die tot de beste van de Bourgogne worden gerekend.

De filosofie van het wijngaardbeheer van het domaine houdt in dat er geen herbiciden of pesticiden worden gebruikt en dat er organische meststoffen worden toegepast. De oogst wordt uitsluitend met de hand gedaan.

De Chardonnay wordt gerijpt in vaten van 400 liter (25% nieuw), met als resultaat een witte Bourgogne van topkwaliteit. Het gebruik van deze vaten bij de rijping leidt tot een meer zijdeachtige houtsignatuur.

De Bourgogne rode Pinot Noir ondergaat een vinificatie en fermentatie met de nadruk op een meer zijdeachtig fruitig karakter.

Tot de topwijnen behoren de Chevalier-Montrachet Grand Cru, Chassagne-Montrachet Premier Cru Les Grandes Ruchottes en Bâtard-Montrachet Grand Cru. De wijnen hebben hoge scores gekregen van wijncritici, waarbij de Chevalier-Montrachet Grand Cru 2017 een 97 beoordeling kreeg van Robert Parker.

De inzet van het domaine voor natuurlijk wijngaardbeheer en zorgvuldige wijnbereidingstechnieken heeft geresulteerd in spectaculaire wijnen die diepgang en concentratie uitdrukken. Bernard Moreau & Fils is een voorbeeld voor andere telers in het gebied, en zijn wijnen worden beschouwd als de beste in Bourgondië.

Lees meer
Bernard Moreau
Aan favorieten toegevoegd